Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Uluslararasi bankaciliga neden olan faktorler?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
265.238
Çözümler
4
Tepkime puanı
1
Puan
38

Uluslararası bankacılığa neden olan faktörler?​

B.Uluslararası Bankacılığa Geçişi Belirleyen Faktörler Yabancı ülkede bankacılık faaliyetlerinin karlı duruma gelmesi, yabancı ülkenin vergi mevzuatının cazip hale gelmesi, bankaların, yabancı ülkede faaliyetini artırmaktadır.

Uluslararası bankacılık işlemleri nelerdir?​

Uluslar arası bankacılık işlemleri; cari hesap, risk sermayesi, perakende mevduatları, işletme kredileri, para piyasası araçları, uluslar arası kiralama, Avrupa döviz mevduatları, portföy yatırım danışmanlığı, tüketici kredileri, referans ve garanti işlemleri, serbest bölge bankacılığı, yatırım ve iştirak danışmanlığı.
Uluslararası bankacılık işlemleri nedir?
Uluslararası bankalar, tüm dünyada hizmet verirken fon transferi, yabancı mevduat kabulü, yabancı para ile kredi verme, peşin döviz (spot) işlemleri, vadeli döviz işlemleri (forward), swap işlemleri ile birlikte danışmanlık, yönetim hizmetleri gibi çalışmalar yapar ve tüm yeni finansal faaliyetlerin yanı sıra pazarlama …
Basel 3 uygulamalarına göre bankaların sermaye yeterlilik oranının en az yüzde kaç?
Türk Bankacılık sektörünün ortalama asgari sermaye yeterlilik oranı Haziran 2013 itibarıyla % 16,3 olarak gerçekleşmiştir, söz konusu orana ilişkin Basel-III standardı ise % 8’dir.

Basel 3 ne zaman uygulanacak?​

İlk olarak, çoğu düzenlemede olduğu gibi, bu değişikliklerin uygulanması uzun yıllar alıyor, Basel III Avrupa Bankaları için 28 Haziran 2021’de yürürlüğe girdi ve İngiliz bankaları için 1 Ocak 2022’de yürürlüğe girecek.

BDDK sermaye yeterlilik rasyosu kaç olmalı?​

Yani bir bankanın sermaye yeterliliği %8’in üzerinde olmalıdır. Gelecek yıllarda bu rasyonun %12 olarak uygulanması planlanmaktadır. Ülkemizde ise BDDK uygulamada bankaların sermaye yeterlilik rasyosunun %12 olmasını talep etmektedir.
Basel kuralları nelerdir?
– Yeni Basel Sermaye Uzlaşısı (Basel-II), bankaların sermaye yeterliliklerinin ölçülmesine ve değerlendirilmesine ilişkin olarak Basel Bankacılık Denetim Komitesi (Basel Committee on Banking Supervision – BCBS)1 tarafından yayımlanan ve yakın tarihte birçok ülkede yürürlüğe girmesi beklenen standartlar bütünüdür.
 
Geri
Üst