- Konu Yazar
Ulusal Enerji Verimliliği Eylem Planı Nedir?
2017-2023 yılları arasında uygulanacak Ulusal Enerji Verimliliği Eylem Planı kapsamında bina ve hizmetler, enerji, ulaştırma, sanayi ve teknoloji, tarım ve yatay konular olmak üzere toplam 6 kategoride tanımlanan 55 eylem ile 2023 yılında Türkiye’nin birincil enerji tüketiminin azaltılması hedeflenmektedir.Konutlardaki enerji kullanımının yüzde kaçı ısıtmak için kullanılır?
Konutlardaki enerji kullanımının yüzde kaçı ısıtmak için kullanılır?Ülkemizde konut sektöründe ısıtma amaçlı enerji tüketimi tüketilen toplam enerjinin p’i gibi çok yüksek bir orandadır. Avrupa birli- ğinde ise bu rakam W dır ve %’i sıcak su üretimi için kullanıl- maktadır.
Hangi yil enerji verimliligi Yili ilan edilmistir?
Hangi yil enerji verimliligi Yili ilan edilmistir?Bu doğrultuda; toplumun enerji kültürünün ve verimlilik bilincinin geliştirilerek, enerji arz güvenliğimizin en üst düzeyde sağlanmasına katkıda bulunmak amacıyla, 2008 yılının “ENERJİ VERİMLİLİĞİ YILI” olarak ilan edilmesi uygun görülmüştür.
Enerji yöneticisi eğitimi kaç saat?
Eğitim Süresi ve Eğitim Merkezi Bilgileri Enerji Yöneticisi Eğitimi son 5(beş) günü uygulamalı eğitim olmak üzere 10 iş günüdür.Enerji yoğunluğunun hesaplanmasına hangi ölçü birimi kullanılır?
Enerji yoğunluğunun hesaplanmasına hangi ölçü birimi kullanılır?Enerji yoğunluğu indeksi nedir? Enerji yoğunluğu kavramı, ton eşdeğer petrol (TEP) cinsinden enerji tüketiminin Gayri Safi Yurt İçi Hasılaya (GSYİH) oranı olarak tanımlanmaktadır.
VAP desteği nedir?
VAP desteği nedir?VAP endüstriyel işletmelerde enerji atıklarının, kayıpların ve verimsizliklerin giderilmesi için gerekli önlemlerin uygulanması amacıyla hazırlanır. Verimlilik Artırıcı Proje destekleri işletmelerin enerji verimliliğine yönelik olarak işletmelerinde uygulayacakları projelerin desteklenmesini öngörmektedir.
Enerji Etütlerine Dair Yasal Zorunluluk “Yıllık toplam enerji tüketimi beşbin TEP ve üzeri olan endüstriyel işletmeler ile toplam inşaat alanı yirmibin metrekarenin üzerine olan hizmet sektöründe faaliyet gösteren binalarda etüt yapılır veya şirketlere yaptırılır.Bu etütler her dört yılda bir yenilenir.