- Web sitesi
- forumsitesi.com.tr
Ulusal akreditasyon nedir?
Akreditasyon: Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı tarafından belirli bir alanda önceden belirlenmiş akademik ve alana özgü standartların bir yükseköğretim programı ve yükseköğretim kurumu tarafından karşılanıp karşılanmadığını ölçen değerlendirme ve dış kalite güvence sürecidir.Akredite olunca ne olur?
Üniversitede akreditasyon belli bir kalite standardı doğrultusunda verilen eğitimin ölçüsünü gösterir. Özellikle Akademik ve bu alana özgü standartlar ele alınmak suretiyle, yükseköğretim programı tarafından gerekli kriterlerin karşılanıp karşılanmadığı noktasında bilgi sağlar.Program Akreditasyonu; bir akreditasyon kuruluşu tarafından belirli bir alanda önceden belirlenmiş, akademik ve alana özgü standartların bir yükseköğretim programı tarafından karşılanıp karşılanmadığını ölçen değerlendirme ve dış kalite güvence sürecini ifade etmektedir.
Müdek Akreditasyon ne işe yarar?
Mühendislik Eğitim Programları Değerlendirme ve Akreditasyon Derneği (MÜDEK), çeşitli disiplinlerdeki mühendislik eğitim programları için akreditasyon, değerlendirme ve bilgilendirme çalışmaları yaparak mühendislik eğitiminin kalitesinin yükseltilmesine katkıda bulunmak amacıyla faaliyet gösteren bağımsız bir …
Akredite program nedir üniversite?
Fibaa Akreditasyon Nedir?
FIBAA Akreditasyon sistemi, FIBAA (Foundation for International Business Administration Accreditation-Uluslararası İşletme Yönetimi Akreditasyon Kurumu)’nun Bologna süreci ile beraber 1994 yılında kurulmuş olup, Almanya Ulusal Akreditasyon Kurumu tarafından onaylanan ilk akreditasyon kuruluşudur.MÜDEK sertifikası ne işe yarar?
geçerlilikten faydalanmak için ilgili bölümden 2011 veya sonrasında mezun olmak gerekmektedir. ekleme: bu geçerlilik üye ülkeler (amerika, avustralya, ingiltere, japonya, kanada vs.) arasında geçerlidir.Akredite edilmiş ne demek?
Akreditasyon; bir akreditasyon kuruluşu tarafından belirli bir alanda önceden belirlenmiş, akademik ve alana özgü standartların bir yükseköğretim programı tarafından karşılanıp karşılanmadığını ölçen değerlendirme ve dış kalite güvence sürecini ifade etmektedir.