Uludağ Üniversitesi Görükle Kampüsü Hangi Bölümler Var?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan theking
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

theking

Yeni Üye

Uludağ Üniversitesi Görükle Kampüsü bünyesinde birçok farklı bölüm bulunmaktadır. Bu kampüste eğitim veren bölümler arasında tıp, mühendislik, fen, iktisat ve hukuk gibi alanlar yer almaktadır. Tıp fakültesi, sağlık alanında uzman doktorlar yetiştirmektedir. Mühendislik fakültesinde ise çeşitli mühendislik disiplinlerinde eğitim verilmektedir. Fen fakültesi, temel bilimler üzerine yoğunlaşırken, iktisat fakültesi ekonomi alanında uzmanlaşmayı hedeflemektedir. Hukuk fakültesi ise öğrencilere hukukun temel prensiplerini öğretmekte ve mezunlarını avukat olarak yetiştirmektedir. Bu bölümler, öğrencilere geniş bir eğitim yelpazesi sunarak kariyerlerine sağlam bir temel atmalarını sağlamaktadır.
İçindekiler

Uludağ Üniversitesi Görükle Kampüsü, çeşitli fakülteler ve bölümlerden oluşan geniş bir akademik yelpazeye sahiptir. Kampüste bulunan bölümler şunlardır:

1. İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi

İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi, işletme, ekonomi, uluslararası ilişkiler gibi bölümleri bünyesinde barındırır.

2. Mühendislik Fakültesi

Mühendislik Fakültesi, çeşitli mühendislik alanlarında eğitim veren bölümleri içerir. Örneğin, bilgisayar mühendisliği, elektrik-elektronik mühendisliği, inşaat mühendisliği gibi.

3. Fen Fakültesi

Fen Fakültesi, matematik, fizik, kimya gibi temel fen bilimleri alanlarında eğitim sunan bölümleri içermektedir.

4. Edebiyat Fakültesi

Edebiyat Fakültesi, Türk dili ve edebiyatı, tarih, psikoloji gibi sosyal bilimler alanlarında eğitim veren bölümleri bünyesinde barındırır.

5. İletişim Fakültesi

İletişim Fakültesi, gazetecilik, halkla ilişkiler, radyo-televizyon gibi iletişim alanlarında eğitim sunan bölümleri içermektedir.

6. Sağlık Bilimleri Fakültesi

Sağlık Bilimleri Fakültesi, hemşirelik, fizyoterapi, diyetetik gibi sağlık alanlarında eğitim veren bölümleri bünyesinde barındırır.

7. Tıp Fakültesi

Tıp Fakültesi, tıp eğitimi sunan birimdir. Tıp fakültesinde doktor adayları yetiştirilir.

8. Diş Hekimliği Fakültesi

Diş Hekimliği Fakültesi, diş hekimliği eğitimi veren birimdir. Öğrenciler burada diş hekimliği alanında uzmanlaşırlar.

9. Eczacılık Fakültesi

Eczacılık Fakültesi, eczacılık eğitimi sunan birimdir. Öğrenciler ilaç ve sağlık konularında uzmanlaşır.

10. Veteriner Fakültesi

Veteriner Fakültesi, veterinerlik eğitimi veren birimdir. Öğrenciler hayvan sağlığı ve tedavisi konularında uzmanlaşır.

11. Ziraat Fakültesi

Ziraat Fakültesi, tarım, tarım mühendisliği gibi alanlarda eğitim veren bölümleri içermektedir.

12. Orman Fakültesi

Orman Fakültesi, orman mühendisliği, peyzaj mimarlığı gibi alanlarda eğitim sunan birimdir.

13. İlahiyat Fakültesi

İlahiyat Fakültesi, ilahiyat eğitimi sunan birimdir. Öğrenciler din ve ilahiyat konularında uzmanlaşır.

14. Güzel Sanatlar Fakültesi

Güzel Sanatlar Fakültesi, resim, heykel, grafik tasarım gibi sanat alanlarında eğitim veren bölümleri içermektedir.

15. Spor Bilimleri Fakültesi

Spor Bilimleri Fakültesi, spor eğitimi ve antrenörlük gibi alanlarda eğitim sunan birimdir.

16. Denizcilik Fakültesi

Denizcilik Fakültesi, denizcilik ve gemi makineleri işletme mühendisliği gibi alanlarda eğitim veren bölümleri içermektedir.

17. Turizm Fakültesi

Turizm Fakültesi, turizm işletmeciliği, gastronomi ve mutfak sanatları gibi alanlarda eğitim sunan birimdir.

18. İşletme Fakültesi

İşletme Fakültesi, işletme yönetimi, pazarlama, finans gibi alanlarda eğitim veren bölümleri içermektedir.

19. Hukuk Fakültesi

Hukuk Fakültesi, hukuk eğitimi sunan birimdir. Öğrenciler hukuk alanında uzmanlaşır ve avukat olma yolunda ilerler.

Uludağ Üniversitesi Görükle Kampüsü’nde Mühendislik Fakültesi bulunmaktadır.
İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Görükle Kampüsü’nde yer almaktadır.
Tıp Fakültesi, Uludağ Üniversitesi Görükle Kampüsü’nde eğitim vermektedir.
Fen Edebiyat Fakültesi, Görükle Kampüsü’nde yer alan birimlerden biridir.
İlahiyat Fakültesi, Uludağ Üniversitesi Görükle Kampüsü’nde bulunmaktadır.

Diş Hekimliği Fakültesi, Görükle Kampüsü’nde eğitim vermektedir.
Fen Bilimleri Enstitüsü, Uludağ Üniversitesi Görükle Kampüsü’nde yer alır.
İletişim Fakültesi, Görükle Kampüsü‘nde bulunan bir fakültedir.
İşletme Fakültesi, Uludağ Üniversitesi Görükle Kampüsü’nde yer almaktadır.
Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu, Görükle Kampüsü‘nde bulunur.