Uludağ Pasta Tarifi

SoruCevap

Yeni Üye
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
350.999
Çözümler
1
Tepkime puanı
17
Puan
308
Yaş
36
Uludağ Pasta nasıl yapılır
Uludağ Pastası Tarifi

Uludağ Pastası


Malzemeler
5 adet yumurta 1 kg kestane 5 corba kaşığı tozşeker 300 gr tozşeker 5 corba kaşığı un Vanilya 12 adet portakal kabuğu Kremşanti taklidi malzemeleri rendesi hazır kremşanti 100 gr yeşil fıstık
imagesuludagpastatarifi5ad4168509b14

Yapılışı

5 yumurtadan bir pandispanya hamuru hazırlayınız
1520 cm capındaki yuvarlak bir pasta kalıbına hamuru koyunuz
Isıtılmış orta ısılı bir fırında pastayı pişiriniz
Kontrolunuzu yapıp, fırından alınız
Kalıptan cıkarıp, yuvarlak bir servis tabağına koyunuz
Kestane puresini, kestane pureli ruloda olduğu gibi hazırlayınız
Hazırlanan kestane puresini ya elekten veya pure makinesinden servis tabağındaki pastanın uzerine geciriniz
Kestane puresini (kubbetepe) şeklinde gecirmeye dikkat ediniz
Kestanelerin uzerini hazırladığınız kremşanti taklidiyle kestane gozukmeyecek şekilde kapatınız (Kremşanti taklidi hazırlanınca ucuna geniş huni gecirilmiş torbaya doldurup,, kestanelerin uzerine torbadan yukarıdan aşağıya doğru sıkarak kolayca kapatabilirsiniz)

Varsa portakal kabuğu şekerlemesi, yoksa portakal kabuklarıyla pastanın uzerine kayak evleri, kayakcılar vb yapıp, fıstıkla da cam ağacları yapıp, pastaya Uludağ manzarası veriniz
Tabağın kenarlarını temizleyip, servis yapınız

alıntı
 
Geri
Üst