AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Ultrason jeli nedir?

Editör

Yeni Üye
Katılım
7 Mart 2024
Mesajlar
119.108
Çözümler
1
Tepkime puanı
1
Puan
36

Ultrason jeli nedir?​

Ultrasonun çekimine başlanmadan önce radyoloji uzmanı tarafından görüntülenecek bölgenin tamamı şeffaf ultrason jeli ile kaplanır. Bu jel sağlık açısından herhangi bir olumsuz etki oluşturmayan ve sadece bölgenin kayganlaştırılması ve ses dalgalarının iletiminin kolaylaşmasını sağlayan bir maddedir.

Ultrasonda jel nereye sürülür?​

Ultrason yapılacak bölgeye göre hasta yatağına uzanan hastanın cildine su bazlı jel sürülür. Ses dalgalarının iletilmesinde de etkisi olan jel aynı zamanda ultason cihazının prob kısmının ciltte daha rahat hareket etmesini sağlar.

Ultrason jeli içinde ne var?​

Ultrason jeli içinde ne var?
AQUA ULTRASON JELİ 1000 ML
- Her türlü Ultrasonografi, Dopler, EKG , Efor Testi uygulamasında Cilt ile Prob arasındaki havayı keserek ultrasonografi dalgalarının cihaz ekranına daha net ve kesintisiz gelmesini sağlar.
- Hipoallerjeniktir.
- İçeriği.
- De ionize Su(Deminarilize), Carbomer, Mono Propilen Glikol, Trietanolamin.

Ultrason jeli ile neler yapılır?​

Ultrason jeli ile neler yapılır?
Ultrason çekimi; ses dalgaları aracılığı ile uygulanmaktadır. Ultrason çekimi sırasında kullanılan jel ise uygulama bölgesini yoğunlaştırarak ses dalgalarının cilt dokusunu daha kolay şekilde geçmesini sağlamaktadır. Bu sayede çok daha nitelikli görüntüler elde edilmektedir.

Ultrasonda sürülen jel zararlı mi?​

Cildi tahriş etmeyen jelin toksik bir etkisi yoktur. Hipoallerjenik olması her hastada güvenle kullanılabilmesini sağlar. Yağ ve yağlı maddeler içermediğinden suda kolaylıkla çözünür.

Ultrason jeli YUZE sürülür mü?​

– Yüze ultrason jeli sürülüyor. – Başlık yardımıyla uygulama bölgesinin ayrıntılı görüntüsüne erişiliyor. – Kişinin cilt altı tabakasına derinlemesine uygun enerji gönderiliyor. – Uygulama bölgesi 2 defa taranıyor.

Ultrason jeli yerine ne kullanilabilir?​

Ultrason jeli yerine ne kullanilabilir?
Distal ekstremite USG’sinde iletken madde olarak jel yerine su kullanımı, her ne kadar geriye dönüş gibi gözükse de, jel kadar etkin hatta bazı durumlarda daha etkin bir yöntem olarak göze çarpmakta.

Ultrason jeli cilde zararlı mı?​

Ultrason jeli cilde zararlı mı?
Multiplus ultrason jeli 1000 ml cildi tahriş etmeyen bir yapıya sahiptir. Cildi tahriş etmediği gibi herhangi bir toksik etkiye de sahip değildir. Bu yüzden güvenle kullanılabilir.

Ultrason jeli vücuda zararlı mı?​

Ultrason jeli yıkanmalı mı?​

Uygulama sonrasında 24 saat süre ile cilt yıkanmamalı ve cilde temas edilmemelidir.

Ultrason jeli kıyafetten nasıl çıkar?​

Ultrason jeli kıyafetten nasıl çıkar?
Lekeli bölgeye su serpin. Suyun üzerine ise birkaç yemek kaşığı karbonat dökün. Karbonat ve su yaklaşık 15 dakika lekenin üzerinde dursun. Bir bez yardımıyla fazla suyu ve karbonatı temizlemeye çalışın.

Ultrason jeli nasıl çıkar?​

Ultrason jeli nasıl çıkar?
Görüntüleme uygulaması sona erdikten sonra cilt bölgesi kağıt mendil ile silinerek jel temizlenebilir.
 
Ultrason jeli, görüntüleme sırasında kullanılan bir jel türüdür. Bu jel, cildi kayganlaştırarak ses dalgalarının geçişini kolaylaştırmak ve daha net görüntüler elde etmek amacıyla kullanılır. Jelin içeriği genellikle su bazlı olup, içerisinde genellikle deiyonize su, carbomer, mono propilen glikol ve trietanolamin gibi maddeler bulunmaktadır.

Ultrason jeli cilde zararlı değildir ve hipoalerjeniktir, yüzeyi tahriş etmez ve genellikle herhangi bir toksik etkisi yoktur. Bu nedenle güvenle kullanılabilir ve genellikle vücuda zararlı değildir. Ancak uygulama sonrasında cilt bölgesinin 24 saat boyunca yıkanmaması ve cilde temas edilmemesi önerilir.

Ultrason jeli genellikle ciltten kolayca temizlenir. Lekeli bölgeye su döküldükten sonra üzerine karbonat serpilerek bekletilebilir ve ardından bir bez yardımıyla silinerek temizlenebilir. Ayrıca görüntüleme sonrasında cilt bölgesi kağıt mendil ile silinerek jelin temizlenmesi sağlanabilir.

Ultrason jelinin yerine bazen su da kullanılabilir. Özellikle distal ekstremite ultrasonografisinde su, jel kadar etkili hatta bazı durumlarda daha etkili bir iletkendir. Bu durumda suyun da kullanılabileceği unutulmamalıdır.
 
Geri
Üst