AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Ultralight Pilot Lisansi nasil alinir?

Editör

Yeni Üye

Ultralight Pilot Lisansı nasıl alınır?​

Ülkemizde ise UPL olarak adlandırılan Ultralight Pilot Lisansını, Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü (SHGM) onaylı uçuş okulları verebiliyor. Eğitimin iki aşaması var. Birinci aşama yer dersi (43 saat) ikinci aşama da yalnız uçuşların da dahil olduğu 25 saatlik uçuş eğitimi.

Ultralight pilot lisansı ne kadar?​

Bugün Türkiye’de amatör olarak alacağınız PPL olarak adlandırılan Özel Pilot Lisansı’nın maliyeti 17 bin Euro’ya kadar çıkabiliyor.

Upl Pilot Lisansı nedir?​

Upl Pilot Lisansı nedir?
UPL Lisansı eğitimi ağırlığı 475 kg olan sabit kanatlılar (Microlight, Ultralight ) ve 600 kg olan Gyrocopter araçlarıyla uçmak isteyenlere verilen milli bir lisans türüdür. Uluslararası geçerliliği olan bu lisans sahipleri lisans imtiyazlarını her ülkede kullanabilmektedir.

Microlight Pilot Lisansı nasıl alınır?​

Microlight Pilot Lisansı nasıl alınır?
UPL Pilot lisans eğitimi 25 saat uçuş ve 45 saat teorik eğitimden oluşur. Uçuş okulunda 24 saat uçuş yaptıktan sonra Sivil Havacılık Genel Müdürlüğün ‘den görevlendirilen kontrol pilotu ile 01:30 saat kontrol uçuşunu başarı ile tamamlayarak lisans almaya hak kazanırsınız.

Pilot olmak masraflı mı?​

Pilotaj Bölümü Öğrenim Ücreti : 2021-2022 Öğretim yılında Sivil Havacılık Yüksekokulu, Pilotaj programı (yıllık) 64.000 TL ve ayrıca, Pilot Lisanslandırması için gerekli ücret: 58.500 Euro olmak üzere, uçuş eğitimi için ödenecek miktardır.

Ultralight uçak ne demek?​

Ultralight, maksimum uçuş ağırlığı 750 kg’ın altında olan çok hafif uçaklara verilen genel isimdir. Tek kişi yada iki kişi ile uçuş yapılabilmektedir. Manevra kabiliyetinin yüksek, uçuş aracı olarak çok hafif ve kolay öğrenilebilir bir havacılık sporudur.

Pilotluk belgesi nasıl alınır?​

Pilotluk belgesi nasıl alınır?
a) En az 18 yaşından gün almış olmak, b) Uluslarası anlaşmalara uygun olarak geçerli 2.nci sınıf sağlık şartlarına sahip olmak, c) Bakanlıkça yetkilendirilmiş eğitim kurumlarında gerekli uçuş ve teorik eğitimini başarıyla tamamlamış olmak, d) Teorik sınav ve uçuş kontrollarında başarılı olmak gereklidir.

Mikrolayt ne demek?​

Mikrolayt ne demek?
Microlayt, oldukça basit motorlu uçuş aletidir. Basit motor yapısı ile öğrenmesi ve kullanması oldukça kolay olan mikrolayt tek ve iki kişilik olabilir. Kumanda paneli ve gösterge tablosu karmaşık değildir. İniş ve kalkış pistinin de önemi yoktur, kısa mesafelerde iniş ve kalkış yapabilir.

Ultralight Pilot Lisansı alma süreci oldukça detaylı ve ciddi bir eğitim sürecini gerektiriyor. Bu lisansı almak isteyen kişilerin öncelikle bir uçuş okuluna kaydolmaları gerekiyor. Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü (SHGM) tarafından onaylı uçuş okullarında eğitim alarak lisans sahibi olabilirler. Eğitim genellikle iki aşamadan oluşmaktadır. İlk aşama yer dersleri ve teorik eğitimi içerirken, ikinci aşama uçuş eğitimini kapsamaktadır.

Ultralight Pilot Lisansı'nın maliyeti PPL (Özel Pilot Lisansı) gibi yüksek olabilir. Ülkemizde bu lisansın maliyetinin 17 bin Euro'ya kadar çıkabildiği belirtilmektedir. Eğitim süreci ve uygulamalar için gereken ekipman ve materyaller de maliyeti artırabilir.

UPL (Ultralight Pilot Lisansı), ağırlığı belirli sınırlar içinde olan sabit kanatlı ve Gyrocopter araçlarıyla uçmak isteyenler için milli bir lisans türüdür. Bu lisans sahipleri Uluslararası geçerliliğe sahiptir ve lisans imtiyazlarını dünyanın herhangi bir ülkesinde kullanabilirler.

Microlight Pilot Lisansı da UPL Pilot Lisansı gibi sabit kanatlı araçlarla uçmayı hedefleyen kişilere verilen bir lisans türüdür. Uçuş okulunda 25 saat uçuş ve 45 saat teorik eğitim alındıktan sonra lisans almaya hak kazanılır. SHGM'den görevlendirilen kontrol pilotu ile kontrol uçuşu da başarıyla tamamlandıktan sonra lisans sahibi olunabilir.

Pilot olmanın masraflı bir süreç olduğunu söyleyebiliriz. Pilotaj programı için ödeyeceğiniz ücretler yıllık 64.000 TL'ye kadar çıkabilmektedir. Ayrıca, lisanslandırma için gerekli ek ücretler de bulunmaktadır. Toplam maliyet oldukça yüksek olabilir, bu nedenle pilot olmayı düşünen adayların bütçelerini göz önünde bulundurmaları önemlidir.

Ultralight uçaklar, 750 kg'ın altında olan çok hafif uçaklara verilen genel isimdir. Bu uçaklar genellikle tek kişi ya da en fazla iki kişi ile uçacak şekilde tasarlanmıştır. Ultralight uçaklar, yüksek manevra kabiliyetine sahiptir, hafif ve kolay öğrenilebilir havacılık sporları için idealdir.

Pilotluk belgesi alabilmek için belirli şartlar bulunmaktadır. En az 18 yaşında olmak, uluslararası anlaşmalara uygun sağlık şartlarına sahip olmak, yetkilendirilmiş eğitim kurumlarında gerekli eğitimi tamamlamak ve teorik sınav ile uçuş kontrollerinden başarılı olmak gerekmektedir.

"Mikrolayt" terimi oldukça basit motorlu uçuş araçlarını ifade etmektedir. Genellikle tek ya da iki kişilik olabilen mikrolight uçaklar, kolay öğrenilebilir ve kullanımı basittir. Karmaşık bir kumanda paneline sahip olmayan bu uçaklar, kısa mesafelerde iniş ve kalkış yapabilme kabiliyetine sahiptir.

Geri