AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Ultra notebook ne demek?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu

Ultra notebook ne demek?​

Ultrabook, ilk kez Intel firmasının oluşturmuş olduğu notebook çeşidi. Intel’in oluşturmuş olduğu bu konsept çeşitli kurallara dayanmaktadır. Intel’in ikinci nesil core işlemcilerinin kullanılmasını zorunlu kıldığı ultrabooklar daha yüksek performans ve uzun süreli pil ömrü sunmaktadır.

Laptop nasıl temiz kullanılır?​

Adım #1: Mikrofiber bir bezle bastırmadan laptop ekranındaki tozu alın. Adım #2: Temiz bir süngeri ıslatın ve çok az nemli kalıncaya kadar sıkın. Adım #3: Nemli sünger ile ekran üzerindeki lekeleri hafifçe bastırarak çıkarın. Bir elinizle ekranı arkadan destekleyebilirsiniz.
Laptop Ayda Ne Kadar Elektrik Harcar? Laptoplar genellikle masaüstü bilgisayarlardan daha az elektrik harcar. Az donanımı bulunan bir dizüstü bilgisayar haftada ayda 23 TL tutarında 11 kW elektrik harcar. Yüksek donanımlı bir oyuncu bilgisayarı ise haftada ayda 29 TL’lik 14 kW elektrik tüketir.
En iyi Ultrabook hangisi?
İşte bu üst düzey özelliklere sahip olan bilgisayar bu ay ki listemizin ikinci sırasında yer alıyor. Ve sıra geldi Aralık ayı en iyi ultrabook listemizin liderini açıklamaya. Listemizin birinci sırasında Dell’in Dünyada 15,6 inç ekranlar arasında tek InfinityEdge ekrana sahip ultrabook’u Dell XPS 15 9560 yer alıyor.
Dizüstü bilgisayar temizliği nasıl yapılır?
6. adım: Başka bir kasenin yarısını ılık su yarısını da temizleyici alkolle ( izopropil alkol) doldurun. Pamuksuz bir bezi hazırladığınız temizleme solüsyonuna batırın. Bezi iyice sıkın ki laptopunuza su damlamasın. Klavyenizin içini ve laptopunuzun yan kısımlarını iyice silin.

Laptop bakımı kaç ayda bir yapılır?​

İç bakım için 6 ayda bir yaptırmak uygun olacaktır. Bu süre içinde aynı zamanda termal macunları da yenilenmeli. Kısaca komple iç bakımın yapılması uygun olacaktır. Notebook bakımlarını düzenli olarak yaptırarak kullanım ömrünü uzatmış olursunuz.

Bir bilgisayar 1 ayda ne kadar elektrik harcar?​

O halde 8 saat açık kalan bir bilgisayar 1.4 Kilowatt (kW) x 1,37 Kuruş = 1,90 ortalama Kuruş harcayacaktır. Bunu aylık olarak hesapladığımız da 30 x 1,90 Kuruş = 50 TL’ye denk gelmektedir. Yani aylık ortalama bir masaüstü bilgisayar 50 TL elektrik enerjisi harcamaktadır.
Basit bir şekilde; 250 Watt x 24 saat= 6000 Watt ediyor. 6000 Watt ise 6 Kilowatt’tır.

Geri