AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Ulkemizdeki Vakıflar Nelerdir?

haberci

Yeni Üye
Ulkemizdeki Vakıflar Nelerdir?,
Turkiye Eğitim Vakfı
Turkiye Korler Vakfı
Geri Kalmış Cocuklara Yardım Vakfı
Turkiye Sağlık ve Tedavi Vakfı
İstanbul Kultur ve Sanat Vakfı
Hava Kuvvetlerini Guclendirme Vakfı
Kultur ve Turizm Vakfı
Turkiye Trafik Kazaları Yardım Vakfı
Turkiye Kanserle Savaş Vakfı
Turk Kultur Vakfı
Kara Kuvvetlerini Guclendirme Vakfı
Deniz Kuvvetlerini Guclendirme Vakfı
Dr Ali Mumtaz Gulsoy Okutma Vakfı
Turk Spor Vakfı
Kulturel Eserler Vakfı
Milli Eğitim Bakanlığı Vakfı

Ulkemizde faaliyet gösteren vakıfların çeşitliliği oldukça geniştir. Bu vakıflar genellikle toplumun farklı kesimlerine destek olmayı amaçlarlar. Örneğin, Türkiye Eğitim Vakfı eğitim alanında destek sağlarken, Geri Kalmış Çocuklara Yardım Vakfı dezavantajlı çocuklara yardım etmeyi hedefler.

Sağlık alanında faaliyet gösteren Türkiye Sağlık ve Tedavi Vakfı ise hastalara sağlık hizmetleri sunar. İstanbul Kültür ve Sanat Vakfı ise kültür ve sanat faaliyetlerini desteklemeyi amaçlar.

Askeri alanda hizmet veren vakıflar da bulunmaktadır. Hava Kuvvetlerini Güçlendirme Vakfı, Kara Kuvvetlerini Güçlendirme Vakfı ve Deniz Kuvvetlerini Güçlendirme Vakfı gibi vakıflar, askeri personel ve ailelerine destek sağlarlar.

Ayrıca, toplum sağlığına yönelik çalışmalar yapan Türkiye Kanserle Savaş Vakfı ve trafik kazalarında mağdur olanlara yardım eden Türkiye Trafik Kazaları Yardım Vakfı gibi vakıflar da önemli bir hizmet sunmaktadırlar.

Bunlarla birlikte, eğitimden kalkınmaya, kültürden sağlığa birçok farklı alanda faaliyet gösteren vakıflar bulunmaktadır. Her vakıf kendi alanında ihtiyaç sahiplerine destek olmayı amaçlamaktadır.

Geri