Ulkemizde Yetistiriciligi Yapilan kabuklu su urunleri turleri nelerdir?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
134.382
Çözümler
15
Tepkime puanı
1
Puan
38
Web sitesi
forumsitesi.com.tr

Ülkemizde Yetiştiriciliği Yapılan kabuklu su ürünleri türleri nelerdir?​

Kabuklu ve yumuşakçalar, üretim miktarına göre deniz salyangozu (12.600 ton), Akdeniz midyesi (12.362 ton), akivades (10.847 ton), karides (6.339 ton), mürekkepbalığı (1.221 ton), ahtopod (876 ton) istiridye (105 ton) ve ıstakoz (13 ton) şeklinde sıralanmaktadır.

Su ürünleri sektörü özellikleri nelerdir?​

Su Ürünleri Sektörü Tarım sektörünün alt sektörü olan su ürünleri sektörü hayvansal protein ihtiyacımızın karşılanmasında önemli bir yer almaktadır. Su ürünleri yüksek protein, yüksek enerji, mineral maddeler, bir çok vitamin ve sindirilebilirlik gibi özellikler açısından üstün nitelikli bir gıdadır.
Su ürünleri yetiştiricilik belgesi nasıl alınır?
Su ürünleri yetiştiriciliği gerçekleştirmek isteyen girişimciler, tesisin kurulacağı alandaki tarım ve köyişleri bakanlığı il müdürlüğüne dilekçe ile başvuruda bulunurlar.
Kabuklu deniz ürünleri nelerdir?
Kabuklu su ürünleri, karides, yengeç, istakoz, midye ve istiridye başlıca kabuklu su ürünleri olup, dengeli ve yeterli düzeyde beslenmede, protein tüketiminin en az yarısının hayvansal kaynaklı olması önerildiğinden özellikle çocuk beslenmesinde ve tüm bireyler için balıklardan sonra besleyici değeri yüksek su ürünleri …

Su ürünleri sektörü ne demek?​

Su ürünleri sektörü; bitkisel üretim, hayvansal üretim ve ormancılıkla beraber tarım sektörünün dört alt sektöründen biridir. Ülkemizin üç tarafında bulunan farklı özelliklere sahip denizler, balıkçılık alanının en önemli kısmını oluşturmaktadır.

Türkiye’de su ürünleri yetiştiriciliği en çok nerede?​

Halen bu üretim Karadeniz’de yapılagelmektedir.
Balık üretimi için ne gerekli?
Balık Çiftliği Kurmak İçin Gereken Evraklar Nelerdir?
Avrupa kişi başına su ürünleri tüketimi miktarı yaklaşık kaç kilogramdır?
Dünyada kişi başı balık tüketimi ortalama 16 kg, Avrupa Birliğinde bu rakam 22 kg’dır.
Su ürünleri yetiştiriciliği veya akuakültür; hayvansal (balık, kabuklu, yumuşakça ve eklembacaklılar) ve bitkisel (algler) su canlılarının kontrolü veya yarı kontrollü şartlarda gıda, stok takviyesi, süs, sportif ve bilimsel amaçlı olarak yetiştirilmesi olarak tanımlanabilir.
Midye. Deniz ürünleri denilince akla ilk gelen ürünlerden olan midye hem lezzetli bir o kadar da besleyicidir.
 
Geri
Üst