Ulkemizde Karinca yuvalarinin agzi hangi yonu gosterir?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
164.244
Çözümler
15
Tepkime puanı
1
Puan
38
Web sitesi
forumsitesi.com.tr

Ülkemizde Karınca yuvalarının ağzı hangi yönü gösterir?​

Karıncalar yuvalarını sıcak olan bölge ve duruma göre girişini güneye bakar şeklinde yapmaktadır. Dünyada kuzey yarım kürede bulunan bölgelerde karınca yuvalarının girişi güneye bakmakta topraklı olan yerleri ise kuzeye bakmaktadır. Güney yarım kürede ise karınca yuvalarının girişi kuzeye bakmaktadır.
Kerpiç evler nerede?
Kerpiç evler, yağışların az, iklimin kurak olduğu İç Anadolu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinde yaygın olarak görülür.

Kerpiç nerede kullanılır dünyada?​

Kerpiç yapım sistemine baş- ta Anadolu, Orta Asya, Afrika gibi bölgeler olmak üzere daha birçok ülkede rastlanmaktadır. Şekil 1’de görüldüğü gibi, Asya’nın güneyin- de, Afrika’nın tamamında, orta ve güney Amerika’da yaygın olan bir uygulamadır.
En sağlam kerpiç nasıl yapılır?
Kerpiç yapılacak toprak, su ile karıştırılarak içine saman serpilir ve karışım ayakla çiğnenip ezilmek suretiyle çamur haline getirilir. Bu işe çamurun özlendirilmesi denir. Özlendirilmiş çamur, kerpiç biçimine sokulmuş, tahta bölmelerden yapılı kalıplara dökülür. Çamur, kalıplara döküldükten sonra iyice sıkıştırılır.
eksinar. karınca yuvalarının ağzı güneye bakar öğretmenim.çünkü güneyden sıcak rüzgar eser. yuvanın kuzeye bakan tarafı toprak bakımından daha yoğundur çünkü kuzeyden soğuk rüzgarlar eser.
Dünyada kerpiç meskenler nerede yaygındır?
Bu yüzden kırsal yerleşmelerde en kolay mesken yapı malzemesi olarak toprak kullanılır. Kil, mil, balçık en çok kullanılan toprak yapı malzemesidir. Kerpiç evler, toprak evlerin en tipik örneğidir. Toprak meskenler dünyada karasal iklim bölgelerinde, ülkemizde ise Orta ve Güneydoğu Anadolu’da yaygındır (Görsel 2.30.)

Kerpiç evler hangi ülkelerde?​

UNESCO’nun “Dünya Mirası” listesine kayıtlı olan caminin yine kerpiçten olmak üzere yapımına 1906’da yeniden başlanmış. Kuzey Afrika’da yine birçok ülke (Fas, Cezayir, Tunus, Libya) kerpiçi yapı malzemesi olarak kullanmıştır.
1 kerpiç kaç cm?
Uzunluk : 30-35 cm Genişlik : 15-17 cm Yükseklik : 10-12 cm Büyüklere ana, küçüklere kuzu adı verilmiştir (4).

Karıncalar yuvalarını nasıl yapar?​

Karıncalar, mevsim ve çevre koşullarına göre yuvalarını yaparlar. Toprak altları, ağaç kökleri, taş dipleri, hatta bazen ağaçların üstleri bile onlar için yuva olabilir. Toprağın alt kısmı üst kısmına göre daha sıcaktır ve bu yüzden karıncalar soğuk havalarda yuvalarını toprağın 6 metre derinine bile yapabilirler.
Karınca yuvalarına bakarak yön nasıl bulunur?
Karınca yuvasının ağzı nereyi gösteriyorsa orası güneyi işaret eder. Güneyi bulduktan sonra kuzeyi bulmak da kolaylaşacaktır. Yüzümüzü kuzeye dönünce ise sağımız doğuyu sol taraf ise batıyı gösterir. Karınca yuvalarına bakarak yön bulma yöntemini evinizin bahçesinde veya gittiğiniz bir orman gezisinde mutlaka deneyin.
Kerpiç; Saman ve yoğun kil içerikli balçık/çamur karışımı olarak hazırlanıp, elle şekillendirilerek ya da kalıplara dökülerek güneşte kurutulan ve duvar örmek için kullanılan bir harç türüdür. Anadolu’da ilk dönemlerde kerpiç yapılar genelde temeli olmadan, taştan temelli ya da taş döşekli olarak inşa edilmiştir.
 
Geri
Üst