Ulkemizde ilk verimlilik denetimleri hangi yilda cikarilan kanun ile baslamistir?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
257.373
Çözümler
3
Tepkime puanı
1
Puan
38
Web sitesi
forumsitesi.com.tr

Ülkemizde ilk verimlilik denetimleri hangi yılda çıkarılan kanun ile başlamıştır?​

(1981). 2499 sayılı Sermaye Piyasası Kanunu.

Türkiye denetim Standartlarının yayımlanması yetkisi hangi kuruma aittir?​

MADDE 6- (1) Standartlar Daire Başkanlıklarının görevleri şunlardır: a) TMS’lerin oluşturulmasına ve yayımlanmasına ilişkin çalışmaları yapmak. b) Bilgi sistemleri denetimi dahil, TDS’ lerin oluşturulmasına ve yayımlanmasına ilişkin çalışmaları diğer kamu kurumlarının görüşlerini alarak yapmak.
Denetimin başlangıcı veya denetimden önce yapılan çalışma ve faaliyete ne ad verilir?
Denetim kavramı ile birlikte kontrol, teftiş ve revizyon gibi kavramlarda kullanılmaktadır. Bu kavramlar ve denetim ile ilişkisi aşağıda açıklanmaya çalışılmıştır. Kontrol: Denetimin başlangıcı veya denetimden önce gelen faaliyettir.
Bağımsız denetim ne zaman başladı?
Çalışma sonucunda, Bağımsız denetimin gelişmiş ekonomilerde 1800’lü yılların sonlarında yasal olarak gelmiş olup firma etkinlikleri ise 1900’lü senelerde gerçekleşmiştir.

Kamu Gözetimi nereye bağlı?​

660 sayılı KHK’ya göre Kurum, kararnamede belirtilen görevleri yerine getirmek üzere kamu tüzel kişiliğini haiz ve idari özerkliğe sahip, Hazine ve Maliye Bakanlığı ile ilişkili bir kamu kurumu olarak kurulmuştur.

Türkiye muhasebe ve denetim Standartları Kurulu ne zaman kuruldu?​

2499 sayılı Sermaye Piyasası Kanununa 18.12.1999 tarih ve 4487 sayılı Kanunla eklenen Ek-1inci madde uyarınca kurulan ve idari ve mali özerkliği bulunan Türkiye Muhasebe Standartları Kurulu 07.03.2002 tarihinde faaliyete geçmiş olup, bundan böyle TMUDESK’in görevlerini bugüne kadar yapmış olduğu çalışmalarla birlikte …
KGK bağımsız denetçi nasıl olunur?
SMMM ruhsatına sahipseniz, en az 3 yıl denetim tecrübeniz ya da 15 yıllık mesleki tecrübeniz varsa, KGK’nın düzenlediği sınavlardan “Muhasebe Standartları”, “Kurumsal Yönetim İlkeleri ve Finansal Yönetim” ve “Denetim” sınavlarına girip 70 ortalamayı tutturabilirseniz “bağımsız denetçi” ünvanını alabilirsiniz.
 
Geri
Üst