AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Ulkemizde İlk Televizyon Kanalı Yayına Ne Zaman Başlamıştır

haberci

Yeni Üye
Turkiye'nin ilk ozel TV kanalı hangisidir, ne zaman yayına Başlamıştır
TRT ne zaman yayına başlamıştır
ilk televizyon yayınları ne zaman başladı
Turkiyede İlk Televizyon Kanalı Hangisidir?
Turkiye ’de ilk televizyon yayınları İstanbul Teknik Universitesi (İTU) Elektrik Fakultesi Elektronik Bolumu ’nun laboratuvarı niteliğinde 1952 yılında başlattığı 1 kw guclu İstanbul Teknik Universitesi Televizyon Yayınları ’dır Bu yayınlarda haber, muzik ve ceşitli kulturel programlara yer verilmiştir Bu yayınlar İstanbul ’da oturan ve televizyon alıcısı olan cok sınırlı sayıda halk tarafından izlenebilmiştir İstanbul Teknik Universitesinin yaptığı televizyon deneme yayınları, TRT ’nin Ankara ’da başlattığı televizyon yayınlarının başlamasından iki yıl sonrasına kadar surmuştur TRT Televizyon yayınları, eğitim televizyonu olarak başlayan kapalı devre yayınlarının Alman yardımı cercevesinde verilen 5 kw gucunde bir vericinin 1967 yılında televizyon eğitim studyosuna gelmesi ile başlamıştır Gercekte plana alınmayan, eğitim amaclı olarak kullanılan bir studyonun, kucuk bir vericinin gelmesi ile televizyon yayınlarına başlaması başlangıcta duşunulmeyen bir olgu idi Yapılan hazırlıkların amacı televizyon yayınlarını başlatmak icindi, ancak alt yapı olanakları yeterli değildi, televizyon icin kadro, butce yoktu TRT Genel Mudurluğu ’nun radyodan ya da Genel Mudurluk butcesinden ayırdığı sınırlı butce ile deneme yayınları yurutulmekte idi Maliye Bakanlığı kadro vermiyordu Cunku, butcede ve planda ongorulmemişti TRT Yonetim Kurulu ’na yapılan tavsiye ve onerilerin de etkisi ile olumsuzluklara karşın, TRT ’nin ilk televizyon yayınları 31 Ocak 1968 tarihinde başlatıldı

Türkiye'nin ilk özel televizyon kanalı olarak Kanal D 16 Eylül 1993 tarihinde yayın hayatına başlamıştır. TRT ise Türkiye'nin ilk ve devlet televizyon kanalı olup 31 Ocak 1968 tarihinde televizyon yayınlarına başlamıştır.

1952 yılında İstanbul Teknik Üniversitesi Elektrik Fakültesi Elektronik Bölümü'nün laboratuvarı niteliğinde 1 kW gücünde İstanbul Teknik Üniversitesi Televizyon Yayınları başlatılmıştır. Bu yayınlarda haber, müzik ve çeşitli kültürel programlara yer verilmiş olup televizyon alıcısı olan sınırlı sayıda İstanbullu tarafından izlenebilmiştir. Bu deneme yayınları, TRT'nin Ankara'da başlattığı televizyon yayınlarının iki yıl sonrasına kadar devam etmiştir. TRT'nin televizyon yayınları ise 31 Ocak 1968 tarihinde başlamış olup eğitim televizyonu olarak başlayan yayınlar, Alman yardımı çerçevesinde verilen 5 kW gücünde bir vericinin 1967 yılında televizyon eğitim stüdyosuna gelmesi ile başlamıştır. Bu başlangıçta eğitim amaçlı kullanılan stüdyonun küçük bir vericinin gelmesiyle televizyon yayınlarına başlaması öngörülmeyen bir durum olmuştur.

Sonuç olarak, Türkiye'deki ilk televizyon yayınları İstanbul Teknik Üniversitesi tarafından 1952 yılında başlatılmış olup devlet televizyonu TRT ise 31 Ocak 1968 tarihinde yayın hayatına başlamıştır.

Geri