AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Ulkemizde en cok yetistirilen urun nedir?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
265.352
Çözümler
5
Tepkime puanı
1
Puan
38

Ülkemizde en çok yetiştirilen ürün nedir?​

Buğday. Türkiye’de en fazla üretilen tarım ürünüdür.

Başlıca tarım ürünleri nelerdir?​

Buğday, arpa, pamuk, kırmızı mercimek, susam, çeltik, Antep fıstığı, üzüm, zeytin, tütün, karpuz, domates, biber ve patlıcan, tarımsal faaliyetler sonucu elde edilen tarım ürünlerinin başında gelmektedir.

Türkiye’de en çok hangi sebze ve meyveler üretilir?​

Türkiye’de en çok hangi sebze ve meyveler üretilir?
Türkiye’nin meyve üretim miktarlarına bakıldı- ğında ilk sırada 4,1 milyon tonluk üretim ve $,75’lik payla üzümsü meyveler grubu gelmektedir. Elma(Malus communis) ise 2,4 milyon ton üretim ve ,6’lık pay ile üzümden(Vitis vinifera) sonra en çok üretilen ikinci meyve olmaktadır.

Akdeniz Bölgesi’nde en çok ne yetiştirilir?​

Akdeniz Bölgesi’nde en çok ne yetiştirilir?
Altıntop, turunç, avokado, yenidünya üretiminin tamamı, portakal üretiminin ’ si, limon,domates ve keçiboynuzu üretiminin % 95′ i, mandalina üretiminin b’ si, Trabzon hurmasının p’i, incir üretiminin ’ u, zeytin üretiminin ’ si bu yöreden karşılanmaktadır.

Türkiye’de en çok ne yetişiyor?​

Türkiye’de en fazla üretilen tarla ürünlerinde ilk sırayı buğday, yaş sebzede domates, meyvede üzüm aldı Türkiye’de geçen yıl 61 milyon 769 bin ton tarla bitkisi, 16 milyon 875 bin 947 ton meyve ve 28 milyon 569 bin 781 ton yaş sebze üretildi.

Türkiye’de yetişen en önemli ürünler nelerdir?​

Serin iklim sebzeleri nedir?​

Ülkemizde hangi meyveler yetişir?​

Buğday. Ülkemizde en fazla yetiştirilen tarım ürünlerinin başında buğday gelmektedir.Arpa. En çok üretilen tahıl ürünlerinin başında yer alan arpa yetiştiriciliği neredeyse buğday yetiştiriciliği ile aynıdır.Çavdar ve Yulaf. Tahıl ürünlerinden bir diğeri de çavdar ve yulaftır.Mısır.PirinçSerin iklim sebzeleri nedir?Bezelye, pazı, ıspanak, lahana, sarımsak, kırmızı pancar, soğan, kereviz, turp, brokoli, tere, bakla, maydanoz, brüksel lahanası, marul, enginar, pırasa, havuç. Serin iklim sebzeleri, Aylık ortalama sıcaklık 15-18 °C’ de en iyi gelişim gösterirler.Ülkemizde hangi meyveler yetişir?TÜRKİYEDE YETİŞEN MEYVE TÜRLERİ-Sert Çekirdekli Meyveler. Erik. Şeftali. Kayısı Kiraz.-Yumuşak Çekirdekli Meyveler. Elma. Armut. Ayva. Ünnap.-Sert Kabuklu Meyveler. Ceviz. Badem. Fındık. Antepfıstığı-Üzümsü Meyveler. Üzüm. Çilek. Dut. Karadut.-Subtropik Meyveler. Limon. Portakal. Mandarin.-Tropik Meyveler. Mango. Guava. Papaya.Akdeniz Bölgesi’nde yetişen meyve ve sebzeler nelerdir?Türkiye pamuk üretiminin %41, gül ve gül yaprağı üretiminin %100, muz üretiminin %100, turunçgillerin %89, yer fıstığı üretiminin % 90, soya üretiminin %91, karpuz üretiminin %29, domates üretimini…Ege’de en çok ne yetişir?Bölgede yetiştirilen ürünlerin başında incir, zeytin, tütün, haşhaş, pamuk, üzüm ve anason gelir. İncir ve zeytin üretiminin % 70’ten fazlasını, tütünün yarısından fazlasını ve üzüm üretiminin yarıya yakınını bu bölge sağlar. İç Batı Anadolu Bölümü’nde karasal iklimin etkisiyle tahıl, şekerpancarı ve haşhaş üretilir.

Serin iklim sebzeleri nedir?​

Serin iklim sebzeleri nedir?
Bezelye, pazı, ıspanak, lahana, sarımsak, kırmızı pancar, soğan, kereviz, turp, brokoli, tere, bakla, maydanoz, brüksel lahanası, marul, enginar, pırasa, havuç. Serin iklim sebzeleri, Aylık ortalama sıcaklık 15-18 °C’ de en iyi gelişim gösterirler.

Ülkemizde hangi meyveler yetişir?​

Ülkemizde hangi meyveler yetişir?
TÜRKİYEDE YETİŞEN MEYVE TÜRLERİ
- -Sert Çekirdekli Meyveler. Erik. Şeftali. Kayısı Kiraz.
- -Yumuşak Çekirdekli Meyveler. Elma. Armut. Ayva. Ünnap.
- -Sert Kabuklu Meyveler. Ceviz. Badem. Fındık. Antepfıstığı
- -Üzümsü Meyveler. Üzüm. Çilek. Dut. Karadut.
- -Subtropik Meyveler. Limon. Portakal. Mandarin.
- -Tropik Meyveler. Mango. Guava. Papaya.
Akdeniz Bölgesi’nde yetişen meyve ve sebzeler nelerdir?​
Türkiye pamuk üretiminin %41, gül ve gül yaprağı üretiminin %100, muz üretiminin %100, turunçgillerin %89, yer fıstığı üretiminin % 90, soya üretiminin %91, karpuz üretiminin %29, domates üretimini…
Ege’de en çok ne yetişir?​
Bölgede yetiştirilen ürünlerin başında incir, zeytin, tütün, haşhaş, pamuk, üzüm ve anason gelir. İncir ve zeytin üretiminin % 70’ten fazlasını, tütünün yarısından fazlasını ve üzüm üretiminin yarıya yakınını bu bölge sağlar. İç Batı Anadolu Bölümü’nde karasal iklimin etkisiyle tahıl, şekerpancarı ve haşhaş üretilir.
 
Türkiye'de en çok yetiştirilen ürün buğdaydır. Aynı zamanda başlıca tarım ürünleri arasında buğdayın yanı sıra arpa, pamuk, kırmızı mercimek, susam, çeltik, Antep fıstığı, üzüm, zeytin, tütün, karpuz, domates, biber, patlıcan gibi ürünler de bulunmaktadır.

Meyve üretimine bakıldığında Türkiye'de en fazla üretilen meyveler arasında üzümsü meyveler grubu, elma, portakal, limon, domates ve keçiboynuzu gibi ürünler yer almaktadır. Akdeniz Bölgesi'nde ise altıntop, turunç, avokado, yenidünya, portakal, limon, domates, keçiboynuzu, mandalina, Trabzon hurması, incir ve zeytin gibi ürünler başta gelmektedir.

Türkiye'de en çok yetişen ürünler arasında tarla bitkilerinde buğday, yaş sebzede domates, meyvede ise üzüm öne çıkmaktadır. Geçen yıl Türkiye'de toplamda 61 milyon 769 bin ton tarla bitkisi, 16 milyon 875 bin 947 ton meyve ve 28 milyon 569 bin 781 ton yaş sebze üretilmiştir.

Serin iklim sebzeleri arasında bezelye, pazı, ıspanak, lahana, sarımsak, kırmızı pancar, soğan, kereviz, turp, brokoli, tere, bakla, maydanoz, brüksel lahanası, marul, enginar, pırasa, havuç gibi ürünler bulunmaktadır.

Ülkemizde yetişen meyve türleri arasında sert çekirdekli meyveler (erik, şeftali, kayısı, kiraz), yumuşak çekirdekli meyveler (elma, armut, ayva, ünnap), sert kabuklu meyveler (ceviz, badem, fındık, Antepfıstığı), üzümsü meyveler (üzüm, çilek, dut, karadut), subtropik meyveler (limon, portakal, mandarin), tropik meyveler (mango, guava, papaya) yer almaktadır.

Akdeniz Bölgesi'nde pamuk, gül, muz, turunçgiller, yer fıstığı, soya, karpuz, domates gibi ürünler ön plandadır. Ege'de ise incir, zeytin, tütün, haşhaş, pamuk, üzüm, anason gibi ürünler öne çıkmaktadır. İç Batı Anadolu Bölgesi'nde ise tahıl, şekerpancarı ve haşhaş gibi ürünler yetiştirilmektedir.
 
Geri
Üst