Ulkemizde en cok gocmen hangi uyruktan?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
213.672
Çözümler
3
Tepkime puanı
1
Puan
38
Web sitesi
forumsitesi.com.tr

Ülkemizde en çok göçmen hangi uyruktan?​

Türkiye’ye 2015 yılında en çok giriş yapan yabancıların menşe ülkelerinden ilk 5 ülke sırasıyla Almanya, Rusya, İngiltere, Gürcistan ve Bulgaristan; 2016 yılında sırasıyla Almanya, Gürcistan, Bulgaristan, İran ve İngiltere; 2017 yılı Aralık ayında ise sırasıyla Rusya, Almanya, İran, Gürcistan ve Bulgaristan’dır.

Türkiye’de göç nedir?​

Savaş, hastalık, ekonomik buhran, siyasi gerilim, toplum düzeninin bozulması gibi durumlarda, aile ya da toplum olarak, bulundukları vatanı veya bölgeyi terk ederek yeni bir ülkeye veya bölgeye taşınma durumuna göç denir.
Türkiyede hangi ülkelerden göçmen var?
Türkiye, dünyada en fazla mülteciye ev sahipliği yapan ülke. Uluslararası Göç Örgütü’ne göre Türkiye’de çoğu Suriyeli 3,6 milyon mülteci yaşıyor. Türkiye’nin en fazla göç verdiği ülkeler ise sırayla Almanya, Fransa, Hollanda, Avusturya ve ABD.

Türkiye’de en çok hangi uyruklu yabancı var?​

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) verilerine göre, ülke sıralamasında Irak, 322 bin ile birinci konumda. Afganistan, 183 binle ikinci ve İran,128 binle üçüncü sırada yer alıyor. Türkmenistan, Suriye, Almanya, Özbekistan, Azerbaycan, Rusya ve Kazakistan, sırasıyla ilk 10’da bulunan diğer ülkeler.

Ülkemize göç eden insanların yaşadıkları sorunlar nelerdir?​

Ülkesinden zorunlu olarak göç etmiş insanların yaşadıkları sorunlar neler olabilir
Başka ülkeden ülkemize göç etmiş öğrencilere sınıf uyum sağlaması için neler yapabilirsiniz?
Yazınız. Cevap: Onlara dilimizi, kültürümüzü öğretebiliriz. Onlara kendi evimize misafir edebiliriz. Ülkemizin güzel yerlerine birlikte katılacağımız bir gezi düzenleyebiliriz.
Genel olarak düşünüldüğünde göçler sosyal, kültürel, siyasal, ekonomik vb. nedenlerle oluşabildiği gibi, bu alanlarda etkilere yol açacak şekilde sonuçlanabilmektedir. Tarih boyunca savaşlar, doğal afetler gibi nedenlerle yaşanan göçler artık günümüzde temel olarak ekonomik nedenlerden dolayı yaşanmaktadır.
İlgili Haberler:
 
Geri
Üst