AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Ukraynada okumak icin ne kadar para?

Editör

Yeni Üye

Ukraynada okumak için ne kadar para?​

Ukrayna üniversitelerinin yıllık ücretleri 1.000 ila 4.500 USD arasında değişmektedir. TIP, Diş Hekimliği, Eczacılık ve bazı mühendislik bölümlerinin fiyatları oldukça ekonomiktir. İşletme, Turizm ve Dil Bilim bölümleri ise daha da ekonomiktir. Ukrayna’da eğitim dil genel olarak Ukraynaca, Rusça ve İngilizcedir.

Ukraynada üniversite okunur mu?​

Ukraynada üniversite okunur mu?
Ukrayna’da 500’den fazla üniversite bulunmakta olup bu üniversitelerin akademik kadroları oldukça başarılıdır. Ukrayna üniversiteleri tüm Avrupa Birliği ve YÖK tarafından tanınmaktadır. Rahatlıkla denklik alınabilmektedir.

Ukrayna lise eğitimi kaç yıl?​

Ukrayna lise eğitimi kaç yıl?
Ukrayna’da eğitim süreci, 1 yılı hazırlık 3 yılı lise eğitimi olmak üzere toplamda 4 yıldır. Yurt dışında Lise Eğitimi sonucu alınan diploma, Türkiye’deki 4 yıllık lise diplomasına denk sayılmaktadır.

Ukrayna tıp diploması Türkiye’de geçerli mi?​

Ukrayna’da lisans eğitimini tamamlayan öğrencilerin diplomaları YÖK tarafından denklik kapsamındadır ve Türkiye’de kolaylıkla iş bulma imkânına sahiplerdir. Türkiye’deki denkliğin yanı sıra aynı zamanda öğrencilerin diplomaları Avrupa ülkelerinde de geçerli olmaktadır.

Ukrayna’da nasıl okurum?​

Ukrayna’da nasıl okurum?
Ukrayna’da üniversite eğitimi almak istiyorsanız lise mezunu olmanız yeterlidir. Türkiye de ki gibi herhangi bir Yks, Lys sınav şartları aranmamaktadır. Ayrıca üniversite sınavına girmiş ya da kazanmış olmanız şartı da aranmamaktadır.

Ukrayna tıp kaç lira?​

Ukrayna tıp kaç lira?
Tıp için lisans eğitimi 6 yıl olup, üniversitelerin yıllık ortalama ücreti 3000 Dolardan başlamaktadır. Ukrayna’da bir öğrencinin, konaklama ve sosyal giderleri için aylık yaklaşık 400 dolar civarında masrafı olmaktadır. Ukrayna Tıp Fakültesi Ücretleri 3000 Dolardan başlamaktadır.

Ukrayna’da nasıl üniversite okuyabilirim?​

Ukrayna’da üniversite başvurusu yapabilmek için yalnızca lise diplomasına sahip olmanız yeterli. Üniversiteler herhangi bir sınava girmenizi genellikle talep etmiyor. Ukrayna üniversitelerinin çok büyük bir çoğunluğunda eğitim dili Rusça olduğu için yalnızca ilk sene bir Rusça hazırlık sınıfına kaydolmanız gerekiyor.

Ukrayna’da neden üniversite okunur?​

Ukrayna’da neden üniversite okunur?
Ukrayna’da üniversite eğitimi almak isteyen öğrencilerin bu ülkeyi tercih etmelerinin diğer nedenleri ise, kesinlikle ülkedeki eğitim kalitesi, Ukrayna’daki üniversitelerin YÖK VE AB denkliğinin oluşu ve Ukrayna’da üniversite eğitiminin diğer ülkelere kıyasla daha uygun fiyatlı oluşudur.

Ukrayna eğitim kaç yıl?​

Ukrayna eğitim kaç yıl?
Ukrayna’da Eğitim Sistemi çerçevesinde 1 yıl hazırlık eğitimi 4 yılı lisans eğitimi olmak üzere 5 yıllık bir üniversite eğitimi sunulmaktadır. Teknik alanlarda uzmanlık eğitimi alan kişiler 1.5 yıl boyunca eğitim almaya devam etmektedir.

Ukrayna’da lisans eğitimi kaç yıl?​

Ukrayna Üniversite Eğitim Sistemi ve Süresi Ukrayna eğitim sistemi bakımından özellikle kaptanlık, gemi inşa, uçak mühendisliği gibi alanlarda oldukça başarılı bir seviyededir. Bölümlerin süresine bakacak olursak; Tıp 6 yıl, diş hekimliği 5 yıl ve diğer bölümler ise (işletme, mühendislik gibi) 4 yıllıktır.

Ukrayna tıp denklik var mi?​

Ukrayna tıp denklik var mi?
Ukrayna tıp fakültesi denklik uygulaması YÖK tarafından kabul edilmektedir. Ukrayna Tıp Fakültesi denklik sayesinde Ukrayna’da Tıp Fakültesi’nin herhangi bir bölümünden mezun olmanız durumunda Türkiye’de rahat bir şekilde diplomanız ile iş bulabilme imkanı oluşacaktır.

Ukrayna tıp Fakültesi denklik var mı?​

Ukrayna tıp Fakültesi denklik var mı?
Ukrayna’da alınan tıp eğitiminin birebir YÖK denkliği yoktur. Ukrayna’dan tıp diplomasın alan öğrenciler, Türkiye’ye döndüklerinde denklik almak isterler ise, seviye tespit sınavına tabi olurlar.

Ukraynada okumak için ne gerekli?​

Ukrayna’da Okumak İçin Gerekli Belgeler
- LİSE DİPLOMASI.
- TRANSKRİPT (lise not dökümü 1,2,3,4 dönemli yıl sonu notlarını gösteren belge ve kaymakamlık makamından apostili)
- PASAPORT SÜRETİ
- SAĞLIK RAPORU.
- DOĞUM A BELGESİ -FORMÜLA A BELGESİ(nüfus müdürlüğünden alınır )
- FOTOĞRAF (3,5-4,5 24 adet vesikalık )

Ukrayna tıp kaç puan?​

Ukrayna tıp kaç puan?
Ukrayna Tıp Fakültesi aynı şekilde YÖK’ün tanıdığı fakülteler listesindedir. Ukrayna Üniversiteleri Tıp Fakültesi kayıt olmak için herhangi bir puan şartı aranmamaktadır. Ukrayna Tıp Fakültesi Puanları yoktur.

Ukrayna Tıp Fakültesi denklik var mı?​

Ukrayna Tıp Fakültesi denklik var mı?

Evet, Ukrayna'da tıp fakültesi eğitimi aldıktan sonra Türkiye'de YÖK tarafından kabul edilen bir denklik sistemi bulunmaktadır. Bu sayede Ukrayna'da tıp eğitimi almış öğrenciler Türkiye'de kolaylıkla iş bulma imkanına sahip olabilirler. Ayrıca, Avrupa'daki diğer ülkelerde de bu diplomanın geçerliliği vardır. Yani, Ukrayna'da tıp okuyarak elde edilen diploma uluslararası geçerliliğe sahiptir. Bu durum, Ukrayna'da tıp eğitimi almayı düşünen öğrenciler için güzel bir avantaj sağlamaktadır.

Geri