AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

UK Naric ne ise yarar?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu

UK Naric ne işe yarar?​

İsminden de anlaşılacağı gibi NARIC, yurtdışında alınmış olan diplomaların, sertifikaların ve benzeri eğitim belgelerinin İngiltere eğitim sisteminde hangi belgeye denk geldiğini belirleyen ve bu belgelerin burada tanınmasını sağlayan bir kurumdur.
Denklik belgesi kimlere verilir?
Yurt dışındaki üniversitelerinden ön lisans, lisans ya da yüksek lisans alanlarından mezun Türk vatandaşlarına denklik belgesi verilir. Bunun yanında yurt dışındaki üniversitelerin ilgili alanlarından mezun olmuş yabancı uyruklu kişilere de denklik belgesi verilir.

Anlaşmaya uygunluk belgesi nasıl alınır?​

* Anlaşmaya uygunluk yazısı başvuruları Online tanıma/denklik ön başvuru web sayfasından yapılması gerekir. ** KKTC yükseköğretim kurumlarında alınan diplomalar / mezuniyet belgeleri KKTC Milli Eğitim ve Kültür Bakanlığı ve T.C Büyükelçiliği tarafından onaylanmış olması gerekir.
UK Enic nedir?
UK NARIC, üniversitelere, kolejlere, işverenlere ve meslek kuruluşlarına İngiltere’de diploma denkliği almak için başvuru yapan kişilerin niteliklerinin Birleşik Krallık’taki hangi niteliklere ve sertifikalara ilişkin olduğuna dair bilgi vererek rehberlik eden bir oluşumdur.

Narıc nedir?​

NARIC (National Academic Recognition Information Centers) – Ulusal Akademik Tanıma Merkezi, 1984 yılında Avrupa Komisyonu tarafından Avrupa Birliği Ülkeleri, Avrupa Ekonomik Alanı (EEA) ülkeleri ve Türkiye’den alınan diplomaların ve öğrenim/çalışma sürelerinin akademik tanınmasını geliştirilmek amacıyla kurulmuştur.
Diploma Uygunluk belgesi Nedir?
Denkliği talep edilen diplomanın Türk yükseköğretim sisteminde hangi akademik alan ve dereceye eş değer olduğunu gösteren belgedir.

KKTC denklik nasıl alınır?​

YKS baraj puanı ve/veya KKTC’deki üniversitelerin yaptıkları sınav ile ön lisans ve lisans programlarına kayıt yaptırarak mezun olan öğrencilerin diploma denklik başvurusu yapmaları gerekmektedir. Bu durumda olanların öğrencilik bilgileri, YÖKSİS’te yer almaz ilgili üniversitelerin öğrenci işleri dairesinde bulunur.
İngiltere’de Türkiye diploması geçerli mi?
İngiltere Üniversite (Lisans) Kabul Şartları İngiltere’deki Üniversitelerin çoğu Türk Lise Diplomasını üniversiteye giriş için kabul ederler. Akademik Başarı olarak, Lise Diploması not ortalaması 80% ve üzeri olan öğrenciler İngiltere’deki üniversitelere direk girme şansı elde edebilirler.

Geri