Ugur derin dondurucu soklama nedir?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
264.936
Çözümler
3
Tepkime puanı
1
Puan
38

Uğur derin dondurucu şoklama nedir?​

*Tüm donmuş ürünler, çözüldükten sonra tekrar dondurulmaz ve kısa süre içinde tüketilmesi gerekir. Bazı sebzelerin renk, koku, tat ve vitaminlerinin kaybolmaması için, dondurulmadan önce haşlanmasına şoklama diyoruz.

Derin dondurucunun altından su geliyor neden?​

CEVAP: Tıkanmış veya donmuş bir drenaj deliği veya drenaj tüpü su sızıntısının nedeni olabilir. Buz çözme modundayken suyun dondurucudan çıkmasına izin vermek için tahliye deliğini ve tahliye borusunu temizleyin. Sızıntının nedeni tahliye tavası da olabilir.
Derin dondurucu şoklama ne demek?
Şoklama işlemi, haşladığınız sebzeleri hızlıca buzlu bir tencerenin içine yerleştirmektir. Soğuk su ve buz, sebze ve meyvelerinizi hızlıca dirileştirir. Sıcak suyun etkisiyle gevşeyen besinler, soğuğun etkisiyle canlanır. Bu sayede dondurucuya atılmaya hazır hale gelirler.

Arçelik derin dondurucu su tahliye tapası nerede?​

Derin dondurucunuz, terleme yapmasının dışında alt kısmından da su akıtıyorsa; yine alt kısımda yer alan su tahliye tapasını kontrol edin. Su tahliye tapası, derin dondurucunuzda fazla suyun biriktiği bölümdür. Makinenizi kısa süre önce fişten çektiyseniz, oluşan karlanma ve buzlanma eriyerek bu bölümde birikir.

Uğur derin dondurucu neden buzlanma yapar?​

Havanın içinde su buharı bulunur ve derin dondurucunun kapağı açıldığında, derin dondurucunun içine dolan bu hava önce sıvı haline geçer sonra da bu sıvı donarak buzlanmaya neden olur.
Şoklama yöntemi ne demek?
Şoklama yöntemi, haşlanan sebzelerin bekletilmeden hızlı bir şekilde buzlu soğuk su dolu bir kabın içine koyulmasıdır. Soğuk su ve buz, sebzelerin diri kalmasını sağlar. Sıcak suyun etkisiyle gevşeyen sebzeler, soğuğun etkisiyle canlanır. Böylece dondurucuya atılmaya hazır hale gelirler.
Ürünler Neden Şoklanır? Ürünlerin içeriğinin değişmemesi için, uzun süreli saklamak ve ürünün öz ve doğal hallerini korumak için şoklama işlemi yapılır. Şoklama işlemi en sağlıklı saklama işlemidir.
Uğur Derin Dondurucu karlanma nasıl giderilir?
Kapak contasının sağlamlığını kontrol ediniz. Uzun süredir cihaz temizlenmedi ise oluşan buzlanmadan ötürü cihazın iç kısmına nem akışı olacak ve daha fazla karlanmaya sebep olacaktır. Eğer kapak contası zamanla sertleşti ise sıcak su ve bir bez yardımıyla yumuşatabilirsiniz.

Uğur Derin Dondurucu ayarı kaç olmalı?​

Ürününüzün iç sıcaklığı -18 ‘C ile -25 ‘C derece olarak ayarlanabilmektedir.

Şoklama işlemi nasıl yapılır?​

Şoklama nasıl yapılır? Büyük bir tencere içerisine suyu kaynatın. Haşlanacak sebzeleri temizlenmiş ve doğranmış olarak bir süzgeç içerisine alın ve kaynamakta olan suyun içerisine koyun. Sebzeleri bu su içerisinde 2-8 dakika süre ile bırakın ve süre bitiminde sebzeleri soğuk suya batırıp süzerek şoklama yapın.
Dondurucudan Bozuk et kokusu nasıl giderilir?
Elma sirkesi ile suyu ağzı geniş bir kapta karıştırın ve bu kabı dolabınıza koyun. Kötü kokuların kısa sürede kaybolduğunu göreceksiniz. Çay bardağına bir miktar süt koyarak, hem et kokusu hem de dolaptaki diğer kokuları yok edebilirsiniz. Çünkü süt, çevresindeki kötü kokuları kendine çekme özelliğine sahiptir.

Derin dondurucu kokmaması için ne yapılır?​

Derin dondurucunuzun içindeki tüm malzemeleri dışarı çıkardıktan sonra bir miktar elma sirkesi karıştırdığınız su ile silerek hem oluşan bakterilerden hem de kokudan kurtulabilirsiniz. Elma sirkesi uçucu bir madde olduğu için sonradan kendine has kokusu derin dondurucuda kalmayacaktır.

Derin Dondurucu Hızlı dondurma ne işe yarar?​

A)Hızlı Dondurmanın Avantajı: Besin maddeleri taze olarak işlenip hızlı dondurulduğundan,lezzet ve besin değerini korurlar. Besin maddeleri temizlendiği ve pişirilmeye hazır hale getirildiği için az yer kaplar,depolanması kolay olur. Standart büyüklükte ambalaj paketleri kullanılabilir.
Hızlı dondurucu ne işe yarar?
Besin maddeleri taze olarak işlenip hızlı dondurulduğundan,lezzet ve besin değerini korurlar. Besin maddeleri temizlendiği ve pişirilmeye hazır hale getirildiği için az yer kaplar,depolanması kolay olur.
Dondurulmuş gıda teknolojisinde ileri bir uygulamadır. Bu yöntemle gıda ürünleri çok hızlı şekilde -40 ºC soğukta dondurulur. Bu işlem, ürünlerin içindeki suyun donmasıyla gerçekleşir ve bu yolla gıda ürünlerinin katkı maddesiz uzun ömürlü olması sağlanır.
 
Geri
Üst