- Katılım
- 17 Ocak 2024
- Mesajlar
- 264.936
- Çözümler
- 3
- Tepkime puanı
- 1
- Puan
- 38
Uğur derin dondurucu şoklama kaç saat?
Donmuş halde direk kullanılır. Bezelyelerin içleri kabuklarından ayrılır ve yıkanır. ihtiyacınız ölçüsünde poşetledikten sonra doğrudan derin dondurucu’ya kaldırılır. 2 dakika süre ile şoklama yapabilirsiniz. Yemekler de donmuş halde kullanılır.Derin dondurucu niye buz tutar?
Havanın içinde su buharı bulunur ve derin dondurucunun kapağı açıldığında, derin dondurucunun içine dolan bu hava önce sıvı haline geçer sonra da bu sıvı donarak buzlanmaya neden olur.Derin dondurucu kaç saatte dondurur?
Ancak yiyecekleri yerleştirmeden önce 12 saat daha beklemeniz gerekir. 4 saat elektriksiz ve 12 saat fişe takılı olarak toplam 16 saat bekledikten sonra derin dondurucunuzu kullanmaya başlayabilirsiniz.
Derin dondurucularda şoklama nedir?
Şoklama işlemi, haşladığınız sebzeleri hızlıca buzlu bir tencerenin içine yerleştirmektir. Soğuk su ve buz, sebze ve meyvelerinizi hızlıca dirileştirir. Sıcak suyun etkisiyle gevşeyen besinler, soğuğun etkisiyle canlanır. Bu sayede dondurucuya atılmaya hazır hale gelirler.Şoklama işlemi nasıl yapılır?
Şoklama nasıl yapılır? Büyük bir tencere içerisine suyu kaynatın. Haşlanacak sebzeleri temizlenmiş ve doğranmış olarak bir süzgeç içerisine alın ve kaynamakta olan suyun içerisine koyun. Sebzeleri bu su içerisinde 2-8 dakika süre ile bırakın ve süre bitiminde sebzeleri soğuk suya batırıp süzerek şoklama yapın.Dondurucu buz tutmaması için ne yapmalı?
Buzdolabının içine soğuk hava eşit bir şekilde dağılmazsa, arka duvarında karlanma ve buzlanma oluşabilir. Bunu önlemek için, buzdolabının iç duvarlarıyla yiyecekler arasında dört parmak boşluk bırakılmalıdır. Buzdolabı içine sıcak yiyecek koymamalısınız.
Derin dondurucu ne kadar sürede soğutur?
Eğer ürününüzün bulunduğu ortam 30 dereceyi aşan bir yerdeyse +2 konumunda çalıştırmalısınız. Yeni yiyecek yüklediyseniz yükleme yapmadan 4 ila 8 saat arasında “Hızla Soğutma” konumunda bekleyiniz.Kurban eti ne kadar sürede donar?
Etin donma tehlikesi nedeniyle ortalama 2 saat sonra 0°C ile +2°C’ye yükseltilir.Derin dondurucuda şoklama işlemi nasıl yapılır?