AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Uğur Bayraktutan Kimdir, Hayatı

haberci

Yeni Üye
Uğur Bayraktutan hakkında bilgi
Uğur Bayraktutan yaşam öyküsü
1965 yılında Artvin ’de doğdu Öğrenimini sırasıyla Artvin Gazi İlkokulu,50Yıl Ortaokulu, Artvin Kazım Karabekir Lisesi ve Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesinde sürdürdü1987 yılında Ankara Üniversitesi Hukuk fakültesini bitirdi 1988 yılında Avukatlık stajını Artvin ’de tamamlayarak Artvin Barosuna kaydını yaptırdı Vatani görevini 1988 ve 1989 yıllarında İzmir Narlıdere İstihkam Okulunda kısa dönem olarak yerine getirdi 1989 yılından beri siyasetin içerisinde SHP İl Başkan yardımcılığı, SHP İl Disiplin Kurulu Başkanlığı, CHP İlçe Yönetim Kurulu üyeliği,CHP İl Disiplin Kurulu Başkanlığı, CHP İl Seçim Komitesi Başkanlığı ve CHP İl Idare Heyeti üyeliği görevlerinde de bulundu Atatürkçü Us Derneğinin Artvin Şubesinin birincil Kurucular Kurulunda yer aldı CHP İl Başkanlığının yanına farklı alanlara yönlendirilmiş derneklerdeki görevlerini de birlikte yürüten Av Uğur Bayraktutan 17082003 tarihinden itibaren CHP Artvin İl Başkanlığı görevini Milletvekilliği adaylığı için istifa ettiği 08052007 Tarihine değin sürdürmüştür *

Uğur Bayraktutan, 1965 yılında Artvin'de doğmuş ve eğitim hayatını burada sürdürmüştür. İlköğretimini Artvin Gazi İlkokulu ve 50. Yıl Ortaokulu'nda tamamladıktan sonra Artvin Kazım Karabekir Lisesi'ne devam etmiş ve ardından Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nde eğitim almıştır. 1987 yılında Hukuk Fakültesi'ni tamamlayarak avukatlık stajını Artvin'de tamamlamış ve Artvin Barosuna kaydını yaptırmıştır.

Vatani görevini 1988-1989 yıllarında İzmir Narlıdere İstihkam Okulu'nda kısa dönem olarak yerine getiren Uğur Bayraktutan, 1989 yılından itibaren siyasetin içerisinde yer almıştır. SHP İl Başkan Yardımcılığı, SHP İl Disiplin Kurulu Başkanlığı, CHP İlçe Yönetim Kurulu üyeliği, CHP İl Disiplin Kurulu Başkanlığı, CHP İl Seçim Komitesi Başkanlığı ve CHP İl İdare Heyeti üyeliği gibi çeşitli görevlerde bulunmuştur. Ayrıca Atatürkçü Düşünce Derneği Artvin Şubesi'nin kurucular kurulunda da yer almıştır.

CHP Artvin İl Başkanlığı görevini 17 Ağustos 2003 tarihinden milletvekili adaylığı için istifa ettiği 8 Mayıs 2007 tarihine kadar sürdüren Av. Uğur Bayraktutan, siyasi ve hukuki anlamda önemli roller üstlenmiştir.

Geri