- Web sitesi
- forumsitesi.com.tr
Ufak çocuklara ne denir?
Sabi, bebek, küçük çocuk.Erkek bebeğe nasıl hitap edilir?
Çocuklara seslenirken kullanılan en doğru hitap şeklinin isimlerinin kullanılması veya ‘kızım, oğlum, çocuğum, yavrum, evladım’ gibi söylemler olduğunu aktaran Ayşe Şahin, “Bu hitaplar çocuklar için oldukça uygun ve yeterli. Bazı durumlarda çocuğa ‘canım kızım, canım oğlum’ denmesinin de bir sakıncası yoktur.Bebekleri severken ne denir?
annesinin canimis oooo, bitanesiymis, bebisi de bebisi, fistikim benim, askim, bebegim, bademim benim gibi sözlerdir.
Cocuklara neden askim denmemeli?
Özellikle 3 – 6 yaş arasında çocuğun cinsel ve bireysel kimliğinin oluştuğu dönemde ‘aşkım, sevgilim’ gibi hitaplar çocukların sağlıklı ruhsal gelişimini olumsuz etkiler. Benzer şekilde bu yaşlarda çocukları dudaktan öpmek, onların yanında sakınmadan bedenin gösterilmesi uygun değildir.
Bebek nasıl sevilmeli?
Bebekler genellikle öpülerek ve sıkıştırılarak sevilir. Onları bu şekilde severken mutlu olduklarını ve gülümsediklerini görmek anne-babaları da mutlu eder. Diğer yandan yine toplumsal bir alışkanlık olarak bebeği gören herkes ona dokunma ve onu sevme hakkı olduğunu düşünür.Hukuki olarak çocuk nedir?
Parg. 13. Medeni hukukta “çocuğu”, ana ve babaya soy bağıyla bağlı olan, ana babanın soyundan gelen, onlardan türeyen kişi olarak tarif edilebilir. Bu anlamda çocuk, 6 yaşında olabileceği gibi 60 yaşında da olabilir.Çocuklara neden Annecim babacım denmez?
Çocuk, ben neden annemin annesiyim, neden babamın babasıyım diye düşünür. Bu durum onların size; ‘yavrucum, oğlum, kızım’ demesi gibi bir şeydir. Onlara, olmayan rolleri üzerinden hitap etmemelisiniz. Bir diğer zarar çocuğun model alması konusudur.
Bebeğe aşkım denir mi?
Eskiden anne babalar, çocuklarıyla konuşurken onlara genellikle “Yavrum, evlâdım, çocuğum” gibi sözlerle hitap ederdi. Toplum değişip, dönüştükçe hitaplar da güncellendi. Artık çocukları “Aşkım, sevgilim, hayatım, amcacım, teyzecim” gibi sözcüklerle çağırır olduk. Halbuki çocuklara seslendiğimiz ettiğimiz önemli!