AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

UDY belgesi olan SRC yerine gecer mi?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu

ÜDY belgesi olan SRC yerine geçer mi?​

Üdy belgesi src yerine geçmez. Her iki belgenin kendine göre özellikleri bulunur. Üdy belgesi bir yöneticilik belgesidir. Src belgesi ise sürücülük belgesidir.

SRC belgesi süreli mi?​

8. SRC belgelerinin süresi var mıdır? SRC 1-2-3-4 belgeleri süresiz olarak düzenlenir.
Bu yollar sınavsız ve sınavlı olmak üzere 2’ye ayrılıyor. Sınavsız ve eğitimsiz SRC belgesi almak isteyen sürücülerin 25.02.2003 tarihinden önce ehliyete sahip olmaları gerekiyor. Bu tarihten önce B sınıfı ehliyete sahip olanlar SRC 2 ve SRC 4, C-D sınıfı ehliyete sahip olanlar SRC 2, SRC 3, SRC4 belgelerini alabilir.
SRC sınavına girmezsem hakkım yanar mı?
Sınava yada Direksiyon sınavına girmedim/giremedim hakkım yanar mı? Yanar, Kursiyer sınav hakkını elde ettikten sonra sınavına girmek zorundadır. Eğer giremediyse hakkı yanar. Ancak sağlık raporu ile durumunu belgelerse hakkı yanmaz.
ÜDY belgesi kaç yıl geçerli?
KARAYOLU TAŞIMA YÖNETMELİĞİ kapsamında verilen ve yenilenen ÜDY yetki belgelerinin sürelerinde bir kısıtlama getirilmemiştir. Üst Düzey Yönetici Belgesi (ÜDY) Yetki belgesi sahipleri KARAYOLU TAŞIMA YÖNETMELİĞİ’nde bir değişiklik yapılmadığı sürece ömür boyu belgelerini kullananbilirler.

ÜDY belgesi kimler alabilir?​

Üdy3 mesleki yeterlilik belgesi olan bir kişi üdy4, ody3 ve ody4 mye yeterlilik belgesini de almış olur. Üdy belgesi alabilmek için mutlaka ortaöğretim (lise) mezunu olma şartı aranır. Lise mezunu olmayanlar (en az ilk okul) ody belgesi alabilirler.

SRC belgesi kaç yılda bir yenilenir?​

SRC1, SRC2, SRC3 ve SRC4 mesleki yeterlilik belgeleri şu an için süresiz olarak geçerlidir.
İçişleri Bakanlığı’nın son düzenlemesi ile birilikte şehir içinde okul servisleri haricinde yük ve yolcu taşımacılığı yapanlardan SRC belge zorunluluğu kaldırıldı. Ancak şehirlerarası yük ve yolcu taşımacılığı yapanlar için SRC Belgesi gerekliliği devam ediyor.”

Geri