- Katılım
- 17 Ocak 2024
- Mesajlar
- 250.424
- Çözümler
- 3
- Tepkime puanı
- 1
- Puan
- 38
- Web sitesi
- forumsitesi.com.tr
Ücretsiz izne ayrılan öğretmen istediği zaman göreve dönebilir mi?
Öte yandan, aylıksız izin süresi bitmeden de memur görevine dönmek isteyebilir. Ancak, alınan izin süresi bitmeden, aylıksız izin almayı gerektiren sebep ortadan kalkarsa, izin sebebinin ortadan kalkmasından itibaren 10 gün içinde memurun görevine başlaması gerekir.Doğum sonrası ücretsiz izin parça parça kullanılabilir mi?
Devlet memurları doğum sonrası ücretsiz izini parça parça veya tek seferde doğum sonrası izin dilekçesi vererek kullanabilirler. Burada önemli olan 24 aylık süreci aşmamaktır. Ancak bu durumdan öğretmenler muaftır.Ücretsiz doğum izni yarıda kesilebilir mi?
1- 657 sayılı Kanunun 108 inci maddesinin (E) bendi uyarınca verilen izin memurun isteğine bağlı bir izin olması sebebiyle 12 aylık izin memurun isteği üzerine ikinci bir onay ile kesilmesi mümkün bulunmaktadır.
Eylülde doğum iznine ayrılan öğretmen eğitim ödeneği alır mı?
Eğitim Ödeneği – Çeşitli sebeplerle (askerlik, ücretsiz izin, doğum izni vs.) eylül ayı içerisinde fiilen görevde olmayıp eğitim-öğretim yılı içerisinde göreve başlayanlara, göreve başlamalarından sonra belirli oranlarda ödenir.
Öğretmen ücretsiz izin hakkı kaç yıl?
E) Memura, yıllık izinde esas alınan süreler itibarıyla beş hizmet yılını tamamlamış olması ve isteği hâlinde memuriyeti boyunca ve en fazla iki defada kullanılmak üzere, toplam bir yıla kadar aylıksız izin verilebilir.Öğretmenin ücretsiz izni hizmet süresinden sayılır mı?
Ücretsiz izin süresinde, emeklilik için gerekli olan ve uzun vadeli sigorta kolları olarak tanımlanan malullük, yaşlılık ve ölüm sigortasına prim ödenmediğinden, ücretsiz izin süreleriniz emekliliğiniz için gereken 25 yıllık fiili hizmet süresine sayılmaz. 25 yıllık fiili hizmet süresi hesabına fiilen uzun vadeli …Doğumdan sonra ücretsiz izin ne zaman kullanılır?
Ücretsiz İzin: Doğumdan sonra istirahat süresinin bitiminden itibaren 6 ay içinde çalışanın ücretsiz izin hakkı vardır. Bu izni kullanmadan en az 1 ay önce işverene yazılı bildirimde bulunmak gerekir. Çalışan doğum raporu bitiminden sonra tekrar çalışmaya başlayıp, henüz 6 ay geçmemişse ücretsiz iznini talep edebilir.
Doğum sonrası ücretsiz izin kaç defa alınır?
Doğum yapan kadın memurlar çocuğunun bakımı ve sağlığı için aylıksız izin talebinde bulunmaktadırlar. İşte bu nedenlerle; doğum yapan Devlet memurlarına istekleri üzerine doğum sonrası 8 haftalık iznin bitim tarihinden itibaren 2 yıllık süre içinde 24 aya kadar ücretsiz izin verilmektedir.
Ücretsiz izinde geçen süre hizmetten sayılır mı?
Izindeki öğretmen eğitim ödeneği alır mı?
Ücretli Öğretmen Eğitim Ödeneği Alır Mı? Bu konuda açıklama yapan MEB, doğum iznindeki öğretmenler ile ücretli öğretmenlere eğitime hazırlık ödeneği (kırtasiye yardımı) yapılmayacağını belirtti. Doğum izni biten öğretmenin izinden döndüğü tarihe göre %75 ve %50 oranında ödeme yapılacağı belirtildi.Doğum izninde iken eğitim ödeneği alınır mı?
657 sayılı sayılı kanununun EK 32 maddesine göre eğitim öğretim hizmetleri sınıfında yer alanlara öğretim yılına hazırlık ödeneği ödenmektedir. Bu ödenek fiilen görev yapan öğretmenlere ödenmektedir. Analık izni süresince fiilen görev yapmayan öğretmenlerin bu ödenekten faydalanmaları mümkün değildir.