- Katılım
- 17 Ocak 2024
- Mesajlar
- 242.291
- Çözümler
- 3
- Tepkime puanı
- 1
- Puan
- 38
- Web sitesi
- forumsitesi.com.tr
Ücretli öğretmen hangi statüde?
Ücretli öğretmenlerin kamudaki statülerinin ne olduğunu MEB de dahil olmak üzere kimse bilmiyor. Ancak 657 Sayılı Kanun kapsamında en yakın 4/C statüsüne sokulabilirler. Ücretli öğretmenler, il ve ilçe milli eğitim müdürlüklerine başvurarak ders saati üzerinden sözleşme imzalıyorlar.Hangi bölümler ücretli öğretmenlik yapabilir?
Eğitim Fakültesi, Mesleki Eğitim Fakültesi, Fen Fakültesi, Edebiyat Fakültesi, Fen-Edebiyat Fakültesi, Dil ve Tarih ve Coğrafya Fakültesi, İlahiyat Fakültesi, Güzel Sanatlar Fakültesi ve Beden Eğitimi ve Spor Yüksek Okulu’nun aşağıda alfabetik sıraya göre adları sayılan alanlarından mezun olanların başvuruları …Ücretli öğretmen ders saati ücreti ne kadar?
Buna göre ücretli öğretmen ders başı aldıkları ücret ₺6,55’lik bir artışla ₺28,01’ye yükseldi. Haftada 30 saat derse giren ücretli öğretmen yeni zamlı ek derslerle birlikte ayda ₺3.360,64 TL maaş alacak.
Ücretli öğretmenlik herkese çıkar mı?
Ülkemizde öğretmen açığını kapatmak için her branştan ücretli öğretmen görevlendirilmektedir. Sadece 4 yıllık lisans mezunları değil, 2 yıllık ön lisans mezunları da ücretli öğretmenlik yapabilir.
Ücretli öğretmenler hangi kanun kapsamında?
Görevlendirilen ücretli öğretmen/usta öğretici hizmet zamanı süresince 657 Sayılı Devlet Memurları Kanunun 89. maddesine tabi olarak birim saat ücreti ile çalışır.Ücretli öğretmenlik hangi istihdam şekli?
2- Ücretli öğretmenlik, 657 sayılı Kanunun 89. maddesine dayanılarak yürütülmekte olup, tam olarak bir statüsel istihdam şeklinde değildir. Zira ilgili madde okunduğunda da görülecektirki, memurlar ve öğretim üyelerine de ücretli ders karşılığı görev verilebilmektedir. Bu statünün 4/C ile bir ilgisi bulunmamaktadır.Ücretli öğretmenlik yaş sınırı var mı?
Ücretli öğretmenlik şartlarının ilki Türk vatandaşı veya KKTC vatandaşı olmaktır. 18 yaşından büyük olan, 4 yıllık fakülte mezunları, 2 yıllık ön lisans mezunları ve pedagojik formasyon almış bireyler ücretli öğretmenlik başvurusu yapabilirler.
Ücretli öğretmenlik için formasyon nasıl alınır?
Formasyon başvurusu için bazı belgeleri tamamlanması gerekir Bu belgeler;
- Başvuru formu.
- Öğrenci belgesi ya da mezuniyet belgesi.
- İki adet vesikalık fotoğraf.
- Onaylı lisans not durum belgesi.
- Nüfus cüzdanının aslı ve fotokopisi.
- Formasyon program ücretinin ödendiğine dair dekontu gerekmektedir.