AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Ucret gelir vergisinden neler dusulur?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu

Ücret gelir vergisinden neler düşülür?​

Ticari kazançtan indirim konusu yapılabilecek hususlar şunlardır;

Ücretli çalışanların eğitim giderleri vergiden düşülür mü?​

Doğrusu, ‘eğitim giderleri vergiden değil, verginin hesaplandığı toplam gelirden’ düşülebilmektedir. Beyan edilen gelir türünün önemi olmayıp, yıllık gelir vergisi beyannamesi veren “gerçek kişiler”; “kendisi, eşi ve çocuklarına ait” eğitim harcamalarını, o yılın gelir vergisi beyannamesinden indirebileceklerdir.
Ücret gelir vergisi beyannamesi verilmezse ne olur?
Beyan edilmeyen veya eksik beyan edilen gelir tutarı üzerinden gelir vergisi tarh edilir ve verginin bir katı tutarında vergi ziyaı cezası kesilir. Zamanında ödenmeyen vergi tutarı üzerinden aylık %1,60 oranında gecikme faizi hesaplanır. Beyanname verilmemesi nedeniyle iki kat I. derece usulsüzlük cezası kesilir.
Eğitim giderleri vergiden düşülür mu?
Gelir Vergisi mükelleflerince yapılmış olan eğitim harcamaları fatura ve benzeri belgelerle tevsik edilmesi şartıyla yıllık beyanname ile bildirilecek gelirden indirilebilir.

Eğitim giderleri gelir vergisinden düşer mi?​

Harcamanın Türkiye’de yapılması ve eğitim kurumunun gelir veya kurumlar vergisi mükellefiyeti bulunması ön koşuluyla beyan edilen gelirin 10%’nunu aşmaması kaydıyla kendisi, eşi ve küçük çocuklarına ilişkin olarak yapılan eğitim ve sağlık harcamaları dikkate alınabilir.

Gelir beyannamesi yapılmazsa ne olur?​

Süresi içinde beyanname verilmezse 3600 lira olan istisna hakkı kaybediyor. Beyan edilmeyen veya eksik beyan edilen kira geliri tutan üzerinden ‘Gelir Vergisi’ hesaplanıp verginin ‘bir katı’ tutannda vergi ziyaı cezası kesiliyor. Ayrıca gecikme sebebiyle aylık yüzde 1.40 gecikme faizi hesaplanarak ekleniyor.

Geri