- Katılım
- 17 Ocak 2024
- Mesajlar
- 265.241
- Çözümler
- 4
- Tepkime puanı
- 1
- Puan
- 38
- Konu Yazar
- #1
Üçgenin alanı nasıl hesaplanır?
Üçgenin alanı, taban uzunluğuyla yüksekliğin çarpımının yarısına eşittir.Heron formülü u nedir?
Heron formülü, kenar uzunlukları bilinen bir üçgenin alanını hesaplamaya yarayan geometri formülüdür. Yunan matematikçi Heron tarafından bulunmuştur.Üçgenin alanı nasıl bulunur sinüs?
Bir üçgenin alanı iki kenar uzunluğu ile bu kenarlar arasındaki açının sinüsünün çarpımının yarısıdır. Yükseklikleri eşit olan üçgenlerin alanları tabanlarıyla orantılıdır. Tabanları eşit olan üçgenlerin alanları yükseklikleri ile orantılıdır.
Üç kenarı bilinen üçgenin alanı nasıl bulunur?
S = 1 / 2 x c x h olarak bir formül yapılabilir. Burada S üçgen alanını, c taban uzunluğunu h ise üçgene ait olan yüksekliği ifade eder. Formül sonucunda ise c = 2 x S / s elde edilmiş olur.Heron üçgenin özelliği nedir?
Heron buharla çalışan ilk motorları ve itfaiyede kullanılan basınçlı su pompasını yapmıştır. bu formüle Heron’un alan formülü denir. Heron’un adını temsil eden ve onun sunduğu problem, kenarlarının uzunluğu ve alanı rasyonel sayılar olan olan üçgenleri tanımlamaktadır. Bu şekildeki üçgenlere Heron üçgenleri denir.Heron Kimdir Kısaca Hayatı?
MS 70), Antik Çağ’da yaşamış Yunan matematikçi ve mühendistir. Roma zamanında Mısır’ın İskenderiye kentinde yaşamıştır. Antik çağın en büyük deneycilerinden biri olarak kabul edilen Heron, çalışmalarıyla Hellenistik geleneksel bilimin öncüsü olmuştur. Kitaplarının en az 13 tanesinin günümüze ulaştığı biliniyor.
Üçgenin alanı bulunurken, üçgenin taban uzunluğu ile yüksekliğinin çarpımının 2’ye bölünmesi ile üçgenin alanı bulunmuş olmaktadır.
Alan formülü sinüs açı değerinin bu açıyı oluşturan kenar değerleri ile çarpılmasının ikiye bölünmesi ile bulunur. Alan (ABC) = Sinüs A açısı x b x c x 1/2 şeklin de bulunur.
Sinüs nasıl hesaplanır?
Sinüs değeri bir açısının karşısındaki kenarın hipotenüs isimli uzunluğa oranlanması ile elde edilmektedir. Sinüs, Sin şeklinde ifade edilir. Sin(A)= karşı kenar / hipotenüs = a/c şeklinde olmaktadır.