AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Üçgen Mantı

theking

Yeni Üye
Katılım
2 Şubat 2024
Mesajlar
231.543
Tepkime puanı
3
Puan
38
Yaş
36
Üçgen Mantı Tanımı İçin Materyaller

Hamuru İçin
3,5 su bardağı un
1 su bardağı süt
1 çay kaşığı tuz
2 adet yumurta
İç Harcı İçin
250 gram az yağlı kıyma
2 adet orta uzunluk soğan
Yarım çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı tuz
Üzeri İçin
1 kase yoğurt
2 diş sarımsak
2 yemek kaşığı tereyağı
1 çay kaşığı nane
1 çay kaşığı sumak
1 çay kaşığı toz biber

Üçgen Mantı Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
Öncelikle bir yoğurma kabına 1 su bardağı süt 2 adet yumurta 1 çay kaşığı tuz üç buçuk su bardağı unu ek ederek yoğurmaya başlıyoruz ele yapışmayan bir hamur elde ediyoruz.
Hamuru 15-20 dakika dinlendiriyoruz bu ortada hamurumuz dinlenirken iç harcımızı hazırlayalım bir kabın içine 250 gram az yağlı kıyma 2 adet rendelenmiş soğan yarım çay kaşığı karabiber ve bir çay kaşığı tuz ek ediyoruz.
İç harcımızı yoğurmaya başlayalım hamurumuz dinlendikten sonra mantı hamurumuzu bezelere bölelim ve mantı hamurumuzu açalım açtığımız hamuru küçük karelere bölelim.
Kestiğimiz hamurun içine iç harcından koyup üçgen halinde kapatalım bir tencereye su koyup kaynatalım kaynayan suya mantılarımızı koyalım 20 dakika pişirelim.
Bu ortada mantımız pişerken mantı sosunu hazırlayalım bir tavaya tereyağı, nane ve toz biber ve koyarak sosumuzu hazırlayalım servis tabağına mantılarımız alalım.
Üzerine sarımsaklı yoğurdu dökelim yoğurdun üstüne mantı sosumuzu dökelim sumak serpeliyerek servis yapalım afiyet olsun .
 
Geri
Üst