AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Ucan sincaplar var mi?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
265.357
Çözümler
5
Tepkime puanı
1
Puan
38

Uçan sincaplar var mı?​

Glaucomys cinsinin üç türü (Glaucomys sabrinus, Glaucomys volans ve Glaucomys oregonensis) Kuzey Amerika ve Orta Amerika’ya özgüyken, Sibirya uçan sincabı (Pteromys volans) Kuzey Avrupa’nın bazı bölgelerine özgüdür. Türkiye’de bilinen uçan sincap türü bulunmamaktadır.

Uçan sincap beslemek yasak mı?​

– Evcil hayvan olmadığı için ülkemizde sincap beslemek yasak. Evet ülkemizde sincap bakımı yasak ve öyle de olmalı zaten. Çünkü ev için uygun canlılar değiller. Sürekli açık hava, toprak ve güneşe ihtiyaç duyuyorlar.
Uçan sincaplar ne kadar yaşar?
Bütün zamanlarını ağaçlarda geçiren bu canlılar, oldukça sevimlidir. Ancak insanlardan ürkerler ve çok hızlı tırmanma yetenekleri vardır. Çiftleşme dönemi haricinde her zaman yalnız takılırlar. Otobur canlılardan olan sincaplar 10 yıl kadar yaşarlar.

Uçan sincap hangi ülkede yaşar?​

Japonya ve Avrupa’da yaşayan bu ponçikler aslında eski dünyanın uçan sincapları kategorisine giriyor. Kış uykusuna yatma gibi bir alışkanlıkları yok ama kışın bir yatışta günlerce uyuyabiliyorlar. Uçan sincaplar aslında uçuyor da sayılmaz ama bu minnoşluklarından hiçbir şey eksiltmiyor tabi.

Uçan sincap nerede bulunur?​

Uçan sincaplar çoğunlukla geceleri bazende gün ışığında ortaya çıkarlar. Çin’deki Foping Ulusal Doğa Koruma Bölgesi’ndeki bu kırmızı-beyaz dev uçan sincap gibi (Petaurista alborufus) (Fotoğraf: Burrard-Lucas Fotoğrafları) Orman dostu sincaplar ağaçlık, ormanlık bölgeler, parklar ve koruluklarda yaşarlar.
Sincap nereden alınır?
Ormanlık ve ağaçlık bölgeler, parklar ve korularda yaşarlar. Kış uykusuna yatmazlar ancak soğuk havalarda birkaç gün süren uyuşukluk dönemleri olur. Çiftleşme dönemi dışında yalnız yaşarlar. Çok iyi tırmanır ve sıçrarlar, hemen hemen bütün zamanlarını ağaçların üzerinde geçirirler.
Tarım ve Orman Bakanlığı Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü tarafından koruma altına alınan yaban hayvanlarından olan sincap türlerinin; CİTES sözleşmesi kapsamında doğadan alarak beslenmesi, büyütülmesi, satılması ve satın alınması yasaktır.
Sonbahar olduğundan sincap kendisini kış için hazırlıyor. O yüzden çok yem yiyip, vücudunda bir yağ tabakasının olmasını sağlıyor. Kışın soğuk olacak hava için yemlerini çeşitli yerlere saklıyor. Kışın küre şeklindeki yuvalarında uyuyorlar.
 
Geri
Üst