AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Ucakta cam kenari hangi koltuk THY?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
265.352
Çözümler
5
Tepkime puanı
1
Puan
38

Uçakta cam kenarı hangi koltuk THY?​

1A koltuğu, diğer koltuklara göre daha geniş ve aynı zamanda pencere kenarı. Ayrıca host ve hostesler ilk ikram servisinde de buradan başlıyorlar. Özellikle kısa mesafeli uçuşlarda aceleye getirmeden yiyecek ve içecek servisinin keyfini çıkarmak için bu koltuk tercih edilebilir.
Uçakta standart koltuk seçimi ne demek?
Uçuşa 6 saat kala ve sonrasında otomatik koltuk ataması yapılmaktadır. Ücretsiz koltuk seçim hakkı olan paketlerde uçuşa 1 saat kalana kadar koltuk seçimi yapılabilir. Yurt dışı uçuşlarda uçuşa 6 saat kalana kadar koltuk seçimi yapılabilmektedir.

Uçakta hangi koltuk seçilmeli THY?​

Geniş aralık, rahat yolculuk anlamına gelmektedir. Türk Hava Yolları, Lufthansa, Emirates gibi pek çok şirketin kullandığı Boeing 777 tipi uçaklarda ise 16. ve 32. sıraları tercih etmek konfor açısından yararlı olacaktır.
THY standart koltuk seçimi nedir?
EcoFly (Standart) paketli uçuş satın alıp 6 saat kalana kadar koltuk satın almamış yolcularımız için check-in sürecinde rastgele koltuk atama işlemi yapılmaktadır.

Kayıtlı bagaj ücretli mi?​

IATA standartları ve SHGM düzenlemeleri gereğince 32 kg ağırlığı geçen tek parça eşyalar, kayıtlı bagaj bölümüne alınmaz. Uçak bileti ile birlikte ücretsiz olarak verilen kayıtlı bagaj hakkını aşan yolculara ek bagaj ücreti tarifesi uygulanır. Bagajı ağırlık sınırını geçen yolcular, ek bagaj hakkı satın alabilirler.
Bagaj kilosu kaç para?
İç hat-iç hat bağlantılı uçuşlarda ek bagaj ücretleri internet sitesi, mobil uygulama ve seyahat acentelerinden alındığında 10TL/KG-30TL/KG aralığında değişirken, çağrı merkezinden alımlarda 12TL/KG-17TL/KG aralığındadır.

Fod kontrolü nedir?​

Yabancı madde hasarı literatürde FOD (İngilizce: Foreign object damage) olarak da adlandırılır. FOD; hem yabancı maddelerin uçaklara verdiği zarar, hem de yabancı maddelerin kendisi şeklinde açıklanan ve havacılık sektöründe çok sık kullanılan bir kısaltmadır.
 
Geri
Üst