AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Ucaklarda cep telefonu neden yasak?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
265.352
Çözümler
5
Tepkime puanı
1
Puan
38

Uçaklarda cep telefonu neden yasak?​

Federal Havacılık İdaresi (FAA), cep telefonu gibi elektromanyetik dalgalarla iletişim sağlayan elektronik cihazların kullanımını uçaklarda bulunan navigasyon ve iletişim sistemlerine doğrudan etkisi olduğu gerekçesiyle uzun zaman önce yasakladı.

Uçaklarda 13 numaralı koltuk neden yok?​

THY Genel Müdürü Abdurrahman Gündoğdu, “Avrupa’da ve Amerika’da uğursuz olduğuna inanıldığı için 13 numaralı koltuk yok. Biz de uçakları onlardan alıyoruz o yüzden 13 numaralı koltuk yok” dedi.
Uçuş modu ne işe yarar?
Uçak Modu adından anlaşıldığı gibi uçak seyahatlerinde telefonunuzu kapatmadan bağlantılarınızı kesmeniz için tasarlanmıştır. Bunun yanı sıra farklı kullanımlar için de bizlere kolaylık sağlamaktadır.
Pilotlar uçakta telefon kullanır mı?
Özellikle uçakların kalkış ve inişi esnasında pusula göstergelerini yanıltabiliyor. Yıllar öncesinde böyle bir güvenlik sorunu yarattığı tespit edildiği için uçaklarda cep telefonu kullanımı uçuş süresince yasaklanmış ve günümüzde de bu yasak devam ediyor.

Uçaklarda 13 numaralı koltuk var mı?​

THY Genel Müdürü Abdurrahman Gündoğdu, bazı uçaklarda 13 numaralı koltuğun olmadığını doğruladı. Gündoğdu, uçakların yurtdışında alındığını hatırlatarak, “Batı ülkelerinde uğursuz olduğuna inanıldığı için 13 numaralı koltuk yok. Bizde uçakları onlardan alıyoruz o yüzden 13 numaralı koltuk yok” dedi.

Uçakta neden 13 ve 17 numara yok?​

Sadece 13 değil, bazı havayolu şirketleri 4, 8, 9 ve 17 rakamlarının da uçaklarında olmasını tercih etmiyor. Örneğin Uzakdoğu’da şanslı numaralar arasında 13 var. İlginç olan İtalyan Alitalia uçaklarında 17, Roma rakamları yan yana yazıldığında ‘yaşadım’ kelimesi çıktığı için uğursuzluğuna inanılıyor.
Uçak moduna alınca ne oluyor?
Airplane Mode adı verilen uçuş modu günümüzde tüm akıllı telefonlarda bulunur. Uçak modu uçak yolculuklarında telefonu kapatmaya gerek kalmadan bağlantıları kesmek için kullanılır. Telefonunuzu uçak moduna aldığınızda telefon şebekesi bağlantısı, wifi, mobil veri, bluetooth gibi özellikler kapanmış olur.
Telefon uçak modundayken arama gelir mı?
Uçak Modunda SMS veya Arama Gelir mi? Uçak modunda mobil hizmet ile bağlantı kurulmadığından kısa mesaj veya çağrı işlevleri çalışmayacaktır. Sizi arayanlar, telefonunuz kapalıyken olduğu gibi sesli mesaja yönlendirilirler. Size gönderilen kısa mesajları telefonu açtıktan sonra alabilirsiniz.
Yerden 3 km yukarıda seyahat ederken cep telefonu kullanmaya çalışırsak, yerdeki baz istasyonları bize ulaşabilmek için çok güçlü sinyaller göndermeye çalışacaktır. Bu sinyallerin uçağın iletişim sinyalleri ile çakışma ihtimali bulunuyor. Bu da pilotlar için zorluk çıkarabilir.
Uçak modu, telefonunuzun mobil bağlantısı başta olmak üzere Wi-Fi, Bluetooth gibi bağlantıları devre dışı bırakıyor. Çoğu havayolu şirketi uçuş sırasında mobil bağlantıyı yasakladığı için bu modun adı, uçak modu olarak kaldı.
Uçakta telefon kullanır mı?
Avrupa Sivil Havacılık Kurumu 26 Eylül 2014 tarihinde yayımladığı bildiride; PED (Portable Electronic Devices) taşınır elektronik cihazların (tablet, laptop, akıllı telefon, MP3 player vb.) tüm uçuş süresi boyunca kullanılmasını sivil havacılık otoriteleri açısından yasak kapsamından çıkartmıştır.
Uçakta telefon bakılır mı?

Uçakta sakız çiğnemek ne işe yarar?​

Aynı durumla, yüksek binalarda hızla hareket eden asansörlerin içinde veya suya dalarken de karşılaşabilirsiniz. Kulakların tıkanmasını önlemek için: Yutkunun: Yutma işlemi östaki borusunu açan kasları harekete geçirir. Sakız çiğnerken veya naneli şeker yerken daha sık yutkunursunuz.

Telefon uçak modunda iken internete girilir mi?​

Aklınıza uçak modunda internete girilir mi şeklinde bir soru takıldıysa cevabı verelim, evet!
Uçakta telefon şarj ediliyor mu?
Sistem aslında oldukça basit. Uçağın dışına yerleştirilmiş olan güneş panelleri, güneş enerjisini absorbe edecek; bataryalar aracılığı ile depolayacak. Biz de seyahat esnasında pencerenin güneşliği üzerinde yer alan bir USB girişi aracılığıyla mobil cihazlarımızı şarj edebileceğiz.
Uçaklarda internet var mı?
Uçaklarda internete bağlanmak artık lüks bir durum değil; zira özellikle uzun uçuşlarda bazı havayolu şirketleri, yolcularına bu imkanı tanıyor ve yolcular yolculukları süresince internete girebiliyor. Sadece uçağın kalkışı ve inişi sırasında internete bağlanmak söz konusu olmuyor.
 
Geri
Üst