- Katılım
- 17 Ocak 2024
- Mesajlar
- 265.241
- Çözümler
- 4
- Tepkime puanı
- 1
- Puan
- 38
- Konu Yazar
- #1
Uçak teknolojisi Bölümü Okunur mu?
Uçak bakım teknisyeni olmak için Anadolu Teknik Liselerinin beş yıllık eğitim veren Uçak Bakım Teknisyenliği ve Gövde Motor bölümünden mezun olma şartı bulunmaktadır. Ayrıca üniversitelerin Uçak Teknolojisi gibi ilgili bölümlerinden mezun olarak da mesleğe adım atmak mümkündür.Uçak Teknolojisi hangi bölümlere geçiş yapabilir?
Uçak Teknolojisi Programı’ndan mezun olan öğrenciler Dikey Geçiş Sınavı (DGS) ile Elektrik Mühendisliği, Elektrik-Elektronik Mühendisliği, Elektronik Mühendisliği, Elektronik ve Haberleşme Mühendisliği, Enerji Sistemleri Mühendisliği, Enerji Yönetimi, Havacılık ve Uzay Mühendisliği, Makine Mühendisliği, Otomotiv …Uçak teknolojisi hangi bölümlere geçiş yapabilir?
Uçak teknolojisi hangi bölümlere geçiş yapabilir?Uçak teknolojisi nerelerde çalışır?
Uçak teknolojisi nerelerde çalışır?Uçak Teknikeri Nerelerde Çalışabilir? Uçak teknikleri genellikle apron ve atölyelere sahip hangarlarda görev alabilmekte, uçak firmalarının teknik atölyelerinde görev alabilmektedir. Bunlara ek olarak uçuş okullarında ve akademisyenliklerde de uçak teknikerlerine ihtiyaç duyulabilmektedir.
Uçak Bakım Bölümü kaç yıllık?
Uçak Gövde Motor Bakımı bölümünde, 4 yıllık lisans eğitimi verilmektedir.Uçak teknolojisi Bölümü hangi dersler var?
UÇAK TEKNOLOJİSİ- Uçak Yapısal Atölyesi.
- Uçak Mekanik Atölyesi.
- Uçak Elektrik/Aviyonik Atölyesi.
- Uçak Motor Atölyesi I.
- Uçak Motor Atölyesi II.
- Uçak Sistemleri Atölyesi I.
- Uçak Sistemleri Atölyesi II.
- Uçak Sistemleri Atölyesi III.
Uçak teknolojisi Bölümü hazırlık var mı?
Uçak teknolojisi Bölümü hazırlık var mı?Uçak teknolojisi programında yabancı dil hazırlık eğitimi bulunmakta olup, isteğe bağlı olarak seçilebilmektedir. 4 yarıyıl boyunca 120 AKTS kredilik ders almak ve 4.00 üzerinden en az 2.00 ağırlıklı not ortalamasına sahip olması gerekir.
Uçak Teknisyenliği nasıl bir meslek?
Uçak Teknisyenliği nasıl bir meslek?Uçak ve diğer hava araçlarının her türlü bakım ve onarımı, montaj ve servis işlerinin yapılması aşamalarında görev yapan kişidir. Uçak bakım ve onarım teknisyenleri uçak hangarlarında, uçak bakım ve onarım ünitelerinde çalışırlar. Çalışma ortamı genellikle kirli (yağ ve yakıt), kokulu ve gürültülüdür.