Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Ucak bakim teknisyeni ne kadar maas aliyor?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu

Uçak bakım teknisyeni ne kadar maaş alıyor?​

Kariyerinde Maaşlar
| EN DÜŞÜK | EN YÜKSEK
Uçak Bakım Şefi | 4.250 | 15.270
Uçak Bakım Teknisyeni | 4.840 | 26.920

Ucak teknisyeni ne?​

Uçakların, uçuştan önce kontrollerini yaparak uçuşa hazır olduklarını bildiren yetkili kişilere uçak teknisyeni denir. Uçak teknisyeninin hava aracı bakım lisansına sahip olması gerekir.

Uçak Bakım Teknisyenliği kaç puan?​

Uçak Bakım Teknisyenliği kaç puan?
Tablo sütunları aşağıdaki gibidir. Uçak Teknolojisi Bölümü 2021 taban puanları en düşük 212,92913, en yüksek 385,04789’dir. Uçak Teknolojisi Bölümü 2021 başarı sıralaması en düşük 1396096, en yüksek 144576’dir.

Havaalanı teknisyeni ne iş yapar?​

Havaalanı teknisyeni ne iş yapar?
Hava aracı teknisyenleri; hafif, döner katlı veya büyük hava araçlarına bakım yapmak üzere Genel Müdürlüğümüz tarafından lisanslandırılan meslek grubudur. Hava aracı teknisyenleri hava aracı gövde yapılarının, motorların, elektronik ve aviyonik sistemlerin muayenesini (kontrolünü), bakımını ve onarımını gerçekleştirir.

Uçak Teknolojisi Bölümü Okunur mu?​

Uçak bakım teknisyeni olmak için Anadolu Teknik Liselerinin beş yıllık eğitim veren Uçak Bakım Teknisyenliği ve Gövde Motor bölümünden mezun olma şartı bulunmaktadır. Ayrıca üniversitelerin Uçak Teknolojisi gibi ilgili bölümlerinden mezun olarak da mesleğe adım atmak mümkündür.

Uçak tamir edene ne denir?​

Uçak bakım teknisyeni, uçak veya uçak parçaları üzerinde planlı bakımları yapan, arızaları tespit eden ve düzeltici eylemleri gerçekleştirip uçakların güvenli bir şekilde uçmalarını sağlayan görevlidir.

Uçak Bakım Onarım 4 yıllık mı?​

Uçak Bakım Onarım 4 yıllık mı?
Uçak Bakım ve Onarım bölümünün verileri ÖSYM ve YÖK Atlas sitesinden alınmıştır. Üniversite Sayısı: Uçak Bakım ve Onarım bölümü toplam 5 adet üniversitede bulunmaktadır. SAY Puan türündededir. 4 Yıllıktır.

Uçak Bakım Teknisyeni üniversite kaç yıllık?​

Uçak Bakım Teknisyeni üniversite kaç yıllık?
Uçak Teknolojisi bölümünün verileri ÖSYM ve YÖK Atlas sitesinden alınmıştır. Üniversite Sayısı: Uçak Teknolojisi bölümü toplam 23 adet üniversitede bulunmaktadır. TYT Puan türündededir. 2 Yıllıktır.
Uçak teknisyeni olmak için hangi bölüm okunmalı?​

Uçak bakım teknisyenlerinin maaşları tablosuna bakıldığında, en düşük maaş alan uçak bakım teknisyeninin 4.840 TL ve en yüksek maaş alan uçak bakım teknisyeninin 26.920 TL olduğu görülmektedir. Bu maaş aralığı geniş bir skalaya sahiptir ve deneyim, eğitim düzeyi, çalışılan firmaya göre değişebilmektedir.

Uçak teknisyenleri, genellikle uçakların bakımından sorumlu kişilerdir. Uçaklarının uçuş güvenliğini sağlamak için kontroller yaparlar ve gerekli bakımları gerçekleştirirler. Bu nedenle bu pozisyonda çalışacak kişilerin hava araçlarına ilgi duymaları ve detaycı olmaları önemlidir.

Uçak bakım teknisyeni olabilmek için Anadolu Teknik Liselerinin beş yıllık eğitim veren Uçak Bakım Teknisyenliği ve Gövde Motor bölümünden mezun olma şartı bulunmaktadır. Ayrıca üniversitelerin ilgili bölümlerinden de mezun olarak bu mesleğe adım atmak mümkündür. Uçak teknolojisi bölümü, bu alanda eğitim ve kariyer yapmak isteyen öğrencilere yönelik bir seçenektir.

Uçak bakım teknisyenliği için ilgili bölümlerden mezun olan kişiler, uçaklarda bakım yapabilir, arızaları tespit edip düzeltebilir ve uçakların güvenli bir şekilde uçmalarını sağlayabilirler. Bu sayede havacılık sektöründe kariyer yapma şansına sahip olabilirler.

Uçak bakım ve onarım bölümü 4 yıllık bir bölümdür ve 5 adet üniversitede bulunmaktadır. Uçak teknolojisi bölümü ise 2 yıllık bir bölümdür ve 23 adet üniversitede bulunmaktadır. Bu bölümlerden mezun olan kişiler, uçak bakım teknisyeni olarak çalışabilirler.

Sonuç olarak, uçak bakım teknisyeni olmak isteyenler ilgili bölümlerde eğitim almaları ve gerekli yetkinliklere sahip olmaları halinde havacılık sektöründe başarılı bir kariyer yapabilirler.

Geri