- Web sitesi
- forumsitesi.com.tr
Uçak Bakım Teknisyeni hangi liselerde var?
ALANLARDA ARAMA YAPINUçak Bakım Teknisyeni ne iş yapar?
Uçak Bakım Teknisyenliği Hakkında. Uçak ve diğer hava araçlarının her türlü bakım ve onarımı, montaj ve servis işlerinin yapılması aşamalarında görev yapan kişidir. Uçak bakım ve onarım teknisyenleri uçak hangarlarında, uçak bakım ve onarım ünitelerinde çalışırlar.Uçak Bakım Teknisyenliği hangi okullarda var?
Uçak Gövde ve Motor Bakımı (Fakülte) Programı Bulunan Tüm Üniversiteler
Uçak Bakım Teknisyeni kaç yıllık?
Uçak bakım teknisyeni olmak için Anadolu Teknik Liselerinin beş yıllık eğitim veren Uçak Bakım Teknisyenliği ve Gövde Motor bölümünden mezun olma şartı bulunmaktadır.Uçak Bakım Teknisyeni kaç saat çalışır?
Uçak Bakım Teknisyenlerinin Çalışma Saatleri Hat bakımda çalışmalar kesintisiz 24 saat sürdürülür. Kişi bazlı çalışma saatlerine bakıldığı zaman ise haftalık 40-45 saat arası çalışmaktadır.Havacılık lisesinden ne olunur?
Havacılık eğitimiyle yetişecek öğrenciler ise pilotaj, uçak bakımı,lojistik ve kabin memurluğu meslekleriyle başta Türk Hava Yolları olmak üzere özel havacılık şirketleri ve yurt dışında iş imkanına sahiptir. Kokpit Havacılık Lisesi, yetiştireceği öğrencileriyle sektörde mevcut açığı kapatmayı hedeflemektedir.
Uçak bakım lisesi nedir?
Liselerde uçak bakımı bölümü de bu standartlara göre şekillenmiştir. Uçak bakımı, uçak gövde-motor ve uçak elektronik sistemleri ile ilgili yeterlikleri kazandırmaya yönelik eğitim ve öğretim verilen alandır. Son zamanlarda gittikçe önem kazanan bu bölümü barındıran okulların sayısı da hızla artmaktadır.Uçak Bakım Teknisyeni Hangi bölüm?
Uçak bakım teknisyeni olmak için Anadolu Teknik Liselerinin beş yıllık eğitim veren Uçak Bakım Teknisyenliği ve Gövde Motor bölümünden mezun olma şartı bulunmaktadır. Ayrıca üniversitelerin Uçak Teknolojisi gibi ilgili bölümlerinden mezun olarak da mesleğe adım atmak mümkündür.Uçak Teknolojisi 4 yıllık var mı?
Üniversite Sayısı: Uçak Teknolojisi bölümü toplam 23 adet üniversitede bulunmaktadır. TYT Puan türündededir. 2 Yıllıktır.
Uçak Bakım Teknisyeni Nasıl Olunur?
Uçak Teknisyenleri kaç gün çalışır?
Uçak Bakım Teknisyenlerinin Çalışma Saatleri Kişi bazlı çalışma saatlerine bakıldığı zaman ise haftalık 40-45 saat arası çalışmaktadır.Uçak Gövde Motor bakım ne kadar maaş alır?
2022 Uçak Bakım Teknisyeni (Gövde-Motor) Maaşları Uçak Bakım Teknisyeni (Gövde-Motor) maaşı ortalama aylık 5096,5 _TL’dir. En düşük Uçak Bakım Teknisyeni (Gövde-Motor) maaşı 4253 _TL, En yüksek ise 5940 _TL’dir.