- Katılım
- 17 Ocak 2024
- Mesajlar
- 265.241
- Çözümler
- 4
- Tepkime puanı
- 1
- Puan
- 38
- Konu Yazar
- #1
Uçak Bakım Teknisyeni Hangi bölüm?
Uçak bakım teknisyeni olmak için Anadolu Teknik Liselerinin beş yıllık eğitim veren Uçak Bakım Teknisyenliği ve Gövde Motor bölümünden mezun olma şartı bulunmaktadır. Ayrıca üniversitelerin Uçak Teknolojisi gibi ilgili bölümlerinden mezun olarak da mesleğe adım atmak mümkündür.Lisanslı bir personelin yetki belgesi düzenlenebilmesi için ne kadar bakım deneyimi istenir?
Ayrıca B1.1, B1.3 veya B2’den C kategoriye geçiş için 3 yıl; B1.2 veya B1.4’den C kategoriye geçiş için 5 yıl aktif bakım deneyim kaydı ve C kategorisi yapmak isteyen personele ait Kalite Birimi tarafından verilmiş yetkilendirme belgeleri gerekmektedir.Hava Aracı bakım Personeli ne iş yapar?
Hava aracı teknisyenleri; hafif, döner katlı veya büyük hava araçlarına bakım yapmak üzere Genel Müdürlüğümüz tarafından lisanslandırılan meslek grubudur. Hava aracı teknisyenleri hava aracı gövde yapılarının, motorların, elektronik ve aviyonik sistemlerin muayenesini (kontrolünü), bakımını ve onarımını gerçekleştirir.
Uçak Bakım Teknisyeni nerede çalışır?
Uçak bakım ve onarım teknisyenleri uçak hangarlarında, uçak bakım ve onarım ünitelerinde çalışırlar. Çalışma ortamı genellikle kirli (yağ ve yakıt), kokulu ve gürültülüdür. İşini yürütürken birinci derecede alet ve makinelerle ilgilidir.
Uçak teknikeri ne kadar maaş alır?
Ortalama olarak Ülkemizde yeni göreve başlamış olan bir uçak teknisyeni, 5.000 TL ile 6.000 TL arasında maaş alır. Bunun yanında seviye, tecrübe ve liderlik vasfını kazanmış olan uçak teknisyenleri ise, 12.000 TL’ye kadar maaş alma imkanı buluyor.SHY 147 belgesi nasil alınır?
SHY-147 Temel Eğitim Tanıma Sertifikası almak için neler gerekir? SHY-147 B1 veya B2 sertifikasın almak için öğrencinin Eğitim Programındaki her bir modül dersine % 90 oranında devam etmesi gerekmektedir. Yani derslere devamlılık zorunludur.Uçak Gövde Motor ne kadar maaş alır?
Uçak bakım teknisyeni nerelerde çalışabilir?