AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Ucaga ne almazlar?

Editör

Yeni Üye
Katılım
7 Mart 2024
Mesajlar
134.542
Çözümler
1
Tepkime puanı
1
Puan
36

Uçağa ne almazlar?​

Boya, çakmak gazı ve tiner gibi yanıcı maddeler. Kibrit ve kolayca tutuşan maddeler, kendiliğinden tutuşabilen maddeler, suyla temas ettiğinde tutuşabilen maddeler gibi yanıcı katılar. Oksitleyici maddeler (ağartıcı tozu ve peroksit gibi) Zehirli (toksit) ve bulaşıcı maddeler.

Uçağa traş köpüğü alınır mı?​

Kısıtlamaya tabi maddeler; Traş köpükleri, deodorantlar, diş macunu dahil her türlü macun kıvamındaki maddeler. Reçel, bal, yoğurt, pekmez ve salça gibi tam katı halinde olmayan yiyecekler.

Cımbız uçakta yasak mı?​

Cımbız uçakta yasak mı?
Yanıcı, Kesici ve Delici Aletler Uçak içinde herhangi bir tehlike oluşturma riskine karşı bu tür cisimlerin kabin bagajına alınmasına izin verilmiyor. Makas, cımbız, tırnak makası gibi eşyaların taşınmasında ise havayolu firmalarının kendi kurallarına göre değişkenlik gözlemlenebiliyor.

Kabin bagajına makas alınır mı?​

Kabin bagajına makas alınır mı?
Kabinde ve kabin bagajında taşınması yasak olan maddeler Ateşli ya da ateşsiz silahlar ile makas, çakı, sivri uçlu şemsiye gibi delici maddelerin kabinde ve kabin bagajında taşınması yasaktır.

Düzleştirici kabin bagajına alınır mı?​

Saç düzleştirici, maşa gibi ürünler kabin bagajına değil kargo bagajına verilmelidir. Hiçbir türlü ateşli silah veya mühimmat kabin bagajında yer alamaz.

Uçak kaç kilo eşya alıyor?​

* Tüm havayolu firmalarında kargo bagajlarında 1 parçanın ağırlığı 32 kilogramı geçemez. 32 kg’dan fazla gelen bagajların en az 2 parça halinde bölünmesi gerekir. Anadolu Jet yurtiçi uçuşlarda ücretsiz kargo bagaj hakları; Standart uçuş sınıfında 15 kg, Ekstrajet uçuş sınıfında 20 kg, Konforjet uçuş 20 kg şeklindedir.

Tıraş bıçağı uçağa alınır mı?​

Tıraş bıçağı uçağa alınır mı?
Traş bıçağı, makas, jilet, şırınga, iğne gibi kesici delici aletlerin hiçbiri el bagajına kabul edilmez. Reçetesiz, ambalajsız, raporsuz hiçbir ilaç el bagajına alınamaz.

Uçakta valizde neler yasak?​

Uçakta valizde neler yasak?
Uçak içine hiçbir şekilde yanıcı, kesici, delici, ezici eşyalar ve zarar verici olarak tanımlanabilecek eşyalar sokulmaz. Matkap vb. eşyalarınızı, kayıtlı bagaj yöntemi ile taşımanız gerekmektedir. Kabin bagajında orijinal ambalajsız, reçetesiz ya da doktor raporsuz ilaçlar taşınmaz.
 
Uçak yolculukları sırasında dikkat edilmesi gereken kısıtlamalar hakkında detaylı bilgiler verilmiş. Yanıcı maddeler, kesici ve delici aletler, zehirli maddeler gibi tehlikeli eşyaların uçağa alınmasının yasak olduğu vurgulanmış. Ayrıca kabin bagajına alınabilecek ve alınamayacak eşyalar hakkında da bilgi verilmiş.

Cımbızın uçak içinde herhangi bir tehlike oluşturma riski taşıdığı için genellikle kabin bagajına alınmasına izin verilmez. Ancak havayolu firmalarının kuralları değişkenlik gösterebileceği belirtilmiş.

Makas, çakı, tırnak makası gibi kesici ve delici aletlerin kabinde ve kabin bagajında taşınması yasak olduğu belirtilmiş. Ateşli ya da ateşsiz silahlar ile bu tür cisimlerin uçağa alınmaması gerektiği vurgulanmış.

Saç düzleştirici, maşa gibi ürünler genellikle kabin bagajına değil kargo bagajına verilmesi gerektiği ifade edilmiş. Ayrıca ateşli silah veya mühimmatın kabin bagajında bulunmasının yasak olduğu belirtilmiş.

Kargo bagajlarında genellikle 1 parçanın ağırlığının 32 kilogramı geçemeyeceği ve fazla gelen bagajların bölünmesi gerektiği bilgisi verilmiş. Havayolu firmalarına göre ücretsiz kargo bagaj hakları farklılık gösterebileceği belirtilmiş.

Traş bıçağı, makas, jilet, şırınga, iğne gibi kesici delici aletlerin el bagajına alınması kabul edilmediği ifade edilmiş. Reçetesiz, ambalajsız, raporsuz ilaçların da el bagajına alınamayacağı belirtilmiş.

Son olarak, uçakta valizde taşınacak eşyalar konusunda da yanıcı, kesici, delici ve zarar verici olarak tanımlanabilecek eşyaların valize konulmaması gerektiği vurgulanmış. Matkap gibi eşyaların kayıtlı bagaj yöntemi ile taşınması gerektiği belirtilmiş. Orijinal ambalajsız, reçetesiz ya da doktor raporsuz ilaçların da kabin bagajına alınmaması gerektiği hatırlatılmış.
 
Geri
Üst