Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Ubuntu yapmak ne demek?

Editör

Yeni Üye

Ubuntu yapmak ne demek?​

Ubuntu (Zuluca telaffuzu [ùɓúntʼú], İngilizce telaffuzu [ʊˈbʊntuː]), insanların birbirlerine bağlılık ve ilişkilerine odaklanan etik ya da hümanist bir felsefedir. Sözcük Güney Afrika’daki Bantu dillerinden gelmektedir.

Ubuntu ile oyun oynanır mı?​

Ubuntu ile oyun oynanır mı?
Ubuntu’da oyun oynanamayacağını Valve en güzel şekilde bize gösterdi. SteamOS’un başarısızlığı bunun en güzel kanıtıdır, maalesef. Ama yine de Windows oyunlarının yanına yaklaşamaz. Ayrıca ekran kartı üreticileri sürücülerini işletim sistemi pazarının en büyük pastasına sahip olan Windows’a göre optimize etmekteler.

Ubuntu nasıl kaldırılır?​

Ubuntu nasıl kaldırılır?
Sadece Windows’a önyükleme yapın ve Denetim Masası> Programlar ve Özellikler’e gidin. Yüklü programlar listesinde Ubuntu’yu bulun ve başka bir programda yaptığınız gibi kaldırın. Kaldırıcı, Ubuntu dosyalarını ve önyükleyici yükleyicisini bilgisayarınızdan otomatik olarak kaldırır.

Linux ne kadar güvenli?​

Konu güvenlik olduğunda Linux’un birden fazla avantajı vardır ancak hiçbir işletim sistemi tamamen güvenli değildir. Linux’un şu anda karşı karşıya olduğu sorunlardan biri, git gide daha popüler hale gelmesidir. Linux uzun yıllar boyunca ağırlıklı olarak küçük, daha teknoloji odaklı bir kesim tarafından kullanıldı.

Linux hangi oyunları destekler?​

Linux hangi oyunları destekler?
Linux uyumlu en iyi Steam oyunları
- Dota 2. MOBA tarzı oyunlardan hoşlanır mısınız?
- Counter Strike: Global Offensive.
- 3. Football Manager 2018.
- Rocket League.
- 5. Total War: Attila.
- 6. Sid Meier’s Civilization VI.
- 7. Left 4 Dead 2.
- 8. Euro Truck Simulator 2.

Linux oyun yüklenir mi?​

Linux oyun yüklenir mi?
2010 yılında Steam kullanıcılarının tek bir satın alımla oyunların Windows, Mac ve Linux sürümlerine ulaşabildiği Steam Play’i duyurduk. O günden bu yana Steam’e eklenen 3000’den fazla oyun Linux’ı destekledi ve her geçen gün bu oyunların sayısı artmaya devam ediyor.

Ubuntu, insanların birbirlerine bağlılık ve ilişkilerine odaklanan etik ya da hümanist bir felsefedir. Güney Afrika'daki Bantu dillerinden gelen bu felsefe, topluluk içinde dayanışma, adalet, karşılıklı yardımlaşma ve insanlığa saygı gibi değerleri vurgular. Ubuntu, bir kişinin insan olduğunu ancak diğer insanlarla birlikte insan olduğunu kabul etmesini ifade eden önemli bir kavramdır.

Ubuntu, genellikle bir işletim sistemi olan Ubuntu Linux ile karıştırılmaktadır. Ubuntu Linux, açık kaynaklı ve ücretsiz bir işletim sistemidir ve kullanıcılarına farklı kullanım alanlarında özgürlük ve esneklik sunar. Diğer işletim sistemleri gibi bilgisayarınızda farklı işlemleri gerçekleştirmenize olanak tanır. Oyun oynamaktan programlama yapmaya kadar çeşitli ihtiyaçlarınızı karşılayabilir.

Ubuntu Linux, genelde oyun odaklı bir işletim sistemi olarak bilinmez. Özellikle Windows'a nazaran oyun desteği daha sınırlı olabilir. Ancak Steam gibi platformlar aracılığıyla Linux uyumlu birçok oyun oynanabilir. Valve, SteamOS adıyla bir Linux tabanlı işletim sistemi geliştirse de bu projede istenilen başarı sağlanamamıştır. Windows'a göre oyun çeşitliliği ve performansı daha fazla olan bir işletim sistemi olduğu da bir gerçektir.

Ubuntu kaldırmak istediğinizde ise basit adımlar izleyebilirsiniz. Öncelikle Windows işletim sistemine önyükleme yaparak Denetim Masası'na gidip Ubuntu'yu Programlar ve Özellikler seçeneğinde bulabilir ve kaldırabilirsiniz. Kaldırıcı, Ubuntu dosyalarını ve önyükleyicisini bilgisayarınızdan otomatik olarak kaldıracaktır.

Linux, genel olarak güvenlik konusunda avantajlara sahip bir işletim sistemidir. Ancak hiçbir işletim sistemi tamamen güvenli değildir. Linux'un popülerlik kazanmasıyla birlikte hedef haline gelme potansiyeli artmıştır. Yine de Linux, açık kaynak kodlu olması ve aktif bir topluluk tarafından desteklenmesiyle güvenlik açısından diğer işletim sistemlerine göre daha güvenilir olarak kabul edilmektedir.

Linux, oyunlar konusunda Windows'a nazaran daha sınırlı bir desteğe sahip olsa da yine de Linux'a özel geliştirilen oyunlar ve Steam gibi platformlar aracılığıyla birçok oyun oynanabilir hale gelmiştir. Dota 2, Counter Strike: Global Offensive, Football Manager 2018, Rocket League gibi popüler oyunlar Linux işletim sistemini destekleyen oyunlar arasındadır. Steam Play gibi özellikler sayesinde Linux üzerinde binlerce oyun oynanabilir durumdadır.

Geri