Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Ubuntu insan ne demek?

Editör

Yeni Üye

Ubuntu insan ne demek?​

Ubuntu (Zuluca telaffuzu [ùɓúntʼú], İngilizce telaffuzu [ʊˈbʊntuː]), insanların birbirlerine bağlılık ve ilişkilerine odaklanan etik ya da hümanist bir felsefedir. Sözcük Güney Afrika’daki Bantu dillerinden gelmektedir.

Ubuntu kullanışlı mı?​

Ubuntu kullanışlı mı?
Ubuntu sizi güzel bir arayüz ve rahat bir kullanım ile karşılayacak, oldukça iyi bir deneyim sağlayacaktır. Fakat bence Windows’un yeri ayrı, bundan dolayı Ubuntu kurma fikriniz varsa, kurarken Windows’un yanına kur seçeneğini tercih etmenizi öneririm.

Ubuntu nasıl bir sistem?​

Ubuntu bir Linux işletim sistemidir, açık kaynak ve Debian tabanı vardır. Ubuntu Gnome masaüstü versiyonunu kullanır. Sadedir ve kullanıcılara kolaylık sağlamak için sade bir arayüze sahiptir. Ubuntu akıllı telefon, PC’ler ve server için geliştirilmektedir.

Ubuntu ne kadar güvenli?​

Ubuntu ne kadar güvenli?
Ubuntu daha güvenlidir: İşletim sistemlerinin çoğu kendi sorun paylarına sahiptir. Ancak Ubuntu, Windows gibi diğer işletim sistemlerine kıyasla çok daha güvenlidir. Makinenizi korumak için bu işletim sistemi üzerinde çalışırken bir ücret ödemenize gerek yok. Ubuntuyu kullanmanın iyi bir fikir olmasının nedeni budur.
Neden Linux Mint?​
2021’de 15. yılını kutlayan Linux Mint’in başarısının nedenleri arasında açık kaynaklı olması, ücretsiz olması, topluluk odaklı olması, Debian ve Ubuntu’ya dayanarak on binlerce paket sağlaması, güvenli ve güvenilir olması sayılabilir. Linux mimarisinin sağlamlığı sayesinde, Linux Mint, çok az bakım gerektirir.

Linux Mint Debian mı?​

Linux Mint Debian mı?
(Linux Mint Ubuntu tabanlıdır, Mint’in Debian sürümü de var ama sen sanırsam onu kurmadın, Mint Debian ayrı bir projedir.)

Ubuntu LTS mi normal mi?​

Ubuntu zaten sürücü işlerini genelde sorun çıkarmadan, arka planda halleder. Eğer kararlı ve güvenli bir sürüm istiyorsanız bence LTS (uzun süreli) olanı kullanın (ben onu kullanıyorum). 5 yıllık bir destek süresi var ve bu sırada bütün güvenlik güncelleştirmelerini ve hata düzeltmelerini de alıyor.

Ubuntu, insanların birbirlerine bağlılık ve ilişkilerine odaklanan bir etik veya hümanist felsefedir. Zuluca kökenli olan bu kelime Güney Afrika'daki Bantu dillerinden gelmektedir. Ubuntu, bir bakıma "Ben varım çünkü biz varız" anlamına gelir ve topluluk dayanışması, yardımlaşma ve empatiyi vurgular.

Ubuntu işletim sistemi ise bir Linux dağıtımıdır. Açık kaynak kodlu olmasıyla bilinir ve Debian tabanlıdır. Ubuntu, Gnome masaüstü ortamını kullanır ve kullanıcı dostu arayüzü ile bilinir. Akıllı telefon, masaüstü bilgisayarlar ve sunucular için farklı versiyonları bulunmaktadır.

Ubuntu'nun güvenliği konusunda da önemli avantajları vardır. Diğer işletim sistemlerine göre daha güvenli olduğu kabul edilir ve bu sayede bilgisayarınızı korumanız için ekstra masraflara gerek kalmaz. Ubuntu'nun uzun süreli destek (LTS) sürümleri, güvenlik güncelleştirmelerini ve hata düzeltmelerini uzun yıllar boyunca sağlar.

Linux Mint ise Ubuntu tabanlı bir Linux dağıtımıdır ve sağlamlığı, topluluk odaklı yapısı ve kullanıcı dostu arayüzüyle tercih edilen bir seçenektir. Debian tabanlı olan Linux Mint'in ayrı bir sürümü de bulunmaktadır.

Son olarak, Ubuntu LTS (uzun süreli destek) sürümleri genellikle daha kararlı ve güvenilir olarak kabul edilir. 5 yıllık destek süresi boyunca güvenlik güncelleştirmeleri ve hata düzeltmeleri sağlanır. Eğer güvenilirlik ve kararlılık ön planda ise LTS sürümlerini tercih etmek uygun olabilir.

Geri