UAC nasil etkinlestirilir?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Web sitesi
forumsitesi.com.tr

UAC nasıl etkinleştirilir?​

Başlat düğmesi, Denetim Masası, Kullanıcı Hesapları ve Aile Güvenliği ( ya da, ağ etki alanına bağlıysanız, Kullanıcı Hesapları) ve ardından Kullanıcı Hesapları’nı tıklatarak Kullanıcı Hesapları’nı açın. Kullanıcı Hesabı Denetimi’ni aç veya kapat’ı tıklatın.

Kullanıcı Hesabı Denetimi ayarları nedir?​

Kullanıcı Hesabı Denetimi (UAC), Windows işletim sistemlerindeki bir güvenlik bileşenidir. UAC, kullanıcıların sık kullanılan görevleri kullanıcı değiştirmek, oturumu kapatmak veya Farklı Çalıştır özelliğini kullanmak zorunda kalmadan, ister yönetici yetkileri olmadan, ister yönetici olarak gerçekleştirmelerini sağlar.
UAC bypass nedir?
Yönetici yetkisi olmadan yükleme yapmayı engellemek bir güvenlik önlemidir. Windows kurulum yapmak istediğiniz programı algılayarak bizden bir onay ister. Eğer hayır seçeneğini tıklarsak kurulum gerçekleşmez. Bu sayede iznimiz olmadan uygulama yüklenmesinin önüne geçilmiş olur.

Denetim masası kullanıcı hesapları nedir?​

UAC, Windows Vista ile birlikte gelen gelişmiş bir kullanıcı yönetim bileşenidir. UAC ile kullanıcı hesaplarının değişik düzeylerde yetkilerle donatılması sağlanmıştır. Windows Vista’da normal bir kullanıcının yapabileceği işlemler sınırlıdır.

Denetim masasında hangi ayarlamalar yapılır?​

Fare, Bölge, Tarih ve Saat, Denetim masası içerisinden tüm donanım ve yazılım ayarlamaları yapılabilir. Ayrıca arka plan, renkler, kilit ekranı, temalar, yazı tipleri gibi özelliklerin ayarlanabileceği Kişiselleştirme ayarlarına da değinilecektir.
Denetim Masası nedir ve ne işe yarar?
Denetim Masası Windows ayarlarının yapıldığı eklenen yeni aygıtların Windows’a tanıtıldığı Windows yükleme ve yüklenen programlarının kaldırıldığı bilgisayar ayarlarının yapıldığı programdır.

Denetim masasında neler yer alır?​

Denetim Masası Öğeleri

Denetim Masası nasıl açılır?​

Windows’da Denetim Masası’nı Açma
- Görev çubuğundaki Başlangıç düğmesinin yanındaki arama kutusuna denetim masası yazın. Sonuç listesinden Denetim Masası ögesini seçin.
- Not: Birçok Denetim Masası özelliği Ayarlar ögesinde daha basit ve hızlıdır.

Geri