AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Tweety erkek mi disi mi?

Editör

Yeni Üye

Tweety erkek mi dişi mi?​

çocukluğumuzun ana karakterlerinden olan koca kafalı arkadaşlarımızı yadırgamamayı öğreten tweety kuşunun aslında erkek olmasıdır. türkçe dublajında * daha sevimli sunmak amaçlı kadın seslendirmiştir. orjinalinde mel blanc ve billy west gibi çok sesliler seslendirmiştir.

Sylvester hangi ülkenin?​

Michael Sylvester Gardenzio Stallone 6 Temmuz 1946 New York doğumlu İtalyan asıllı Amerikalı oyuncu, senarist ve yönetmen.

Sylvester hangi gün?​

Sylvester hangi gün?
Katolik dünyasının bir bölümündeyse yılbaşı gecesi “Silvester” adıyla kutlanıyor. Almanya’da da bu isimle anılan gecenin isim babası ise 31 Aralık 335 yılında – yani tam yılbaşı gecesi – vefat eden ve o dönem “Roma Piskoposu” olarak anılan ancak bir bakıma bugünkü Papalık makamını temsil eden 1’nci Silvester.

Sylvester erkek mi?​

Ancak Hector adlı köpek Sylvester’ı korkutur ya da Büyükanne kafasına şemsiyeyle vurur. Bu yüzden Slyvester hiçbir zaman amacına ulaşamaz. Ulaşsa bile hemen yakalanır. Türkçe seslendirilmesi nedeniyle çoğunlukla dişi zannedilir ancak o bir erkektir.

Tweety deki kedinin adı ne?​

Looney Tunes’da her zaman kendisini yakalamaya çalışan Sylvester adlı bir kediyle birlikte rol alır. Ancak Hector adlı köpek Sylvester’ı korkutur ya da Büyükanne kafasına şemsiyeyle vurur.

Bir kedi gördüm sanki sözüyle ünlü çizgi film karakteri kimdir?​

Bir kedi gördüm sanki sözüyle ünlü çizgi film karakteri kimdir?
Tweety’nin çok sık söylediği “Bir kedi gördüm sanki” sözü kendisi kadar bilindik bir replik haline gelmiştir.

Küçük sarı kuşun adı nedir?​

Sarı kiraz kuşu 1758 yılında Linnaeus tarafından günümüzdeki bilimsel adı ile Systema Naturae adlı eserinde tanımlanmıştır. Cins adı Emberiza Eski Yüksek Almanca’da kiraz kuşu anlamına gelen embritz sözcüğünden türetilmiştir. Epitet citrinella ise İtalyanca küçük sarı kuş demektir.

Tweety’nin özellikleri nelerdir?​

Bu yüzden Slyvester hiçbir zaman amacına ulaşamaz. Ulaşsa bile hemen yakalanır. Türkçe seslendirilmesi nedeniyle çoğunlukla dişi zannedilir ancak o bir erkektir. Tweety’nin çok sık söylediği “Bir kedi gördüm sanki” sözü kendisi kadar bilindik bir replik haline gelmiştir.

Looney Tunes kimin?​

Looney Tunes kimin?
Looney Tunes, Warner Bros.’un 1930 ve 1969 yılları arasında birçok tiyatral kısa filmlerle oynayan çizgi dizisidir. Merrie Melodies serisinden önce gelen ve Warner Bros.’un ilk kısa tiyatral serisidir.

Bir kedi gördüm sanki hangi çizgi film?​

Tweety kuşu, aslında erkek bir karakterdir. Türkçe dublajında genellikle daha sevimli sunmak amacıyla kadın seslendirmiştir, ancak orijinalinde Mel Blanc ve Billy West gibi çok sesliler tarafından seslendirilmiştir.

Sylvester, İtalyan asıllı Amerikalı oyuncu, senarist ve yönetmen Michael Sylvester Gardenzio Stallone'un isminden gelir. Sylvester adı, Katolik dünyasında yılbaşı gecesi kutlanan ve 1'inci Silvester'den gelir.

Sylvester, Looney Tunes'da Tweety'nin peşindeki kedi karakteridir. Kedi Sylvester, genellikle ya köpek Hector tarafından korkutulur ya da Büyükanne tarafından engellenir. Türkçe seslendirilmesinden dolayı genellikle dişi zannedilse de aslında erkektir.

Bir kedi gördüm sanki sözüyle ünlü çizgi film karakteri ise Tweety kuşudur. Tweety'nin sıkça kullandığı bu replik, karakterin imzası haline gelmiştir.

Sarı kiraz kuşu, bilimsel adı Emberiza citrinella olan kuş türünün adıdır. Kuşun cins adı olan Emberiza, Eski Yüksek Almanca'da kiraz kuşu anlamına gelen "embritz" sözcüğünden türetilmiştir.

Looney Tunes, Warner Bros.'un 1930 ve 1969 yılları arasında yayınlanan bir çizgi dizidir. Merrie Melodies serisinden önce gelen ve Warner Bros.'un ilk kısa tiyatral serisidir.

"Bir kedi gördüm sanki" repliği, Tweety kuşunun en bilindik sözlerinden biridir ve karakterle özdeşleşmiş bir ifadedir. Tweety, bu cümleyi genellikle kedinin varlığını hissettiğinde söyler.

Geri