AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Tuzsuz ve sulfatsiz sampuan ayni mi?

Editör

Yeni Üye
Katılım
7 Mart 2024
Mesajlar
135.450
Çözümler
1
Tepkime puanı
1
Puan
36

Tuzsuz ve sülfatsız şampuan aynı mı?​

Sülfürik asidin tuzu veya eseri olarak tanımlanır. Bu madde yani Sodyum Lauryl Sülfat birer şampuanda bulunan kimyasallar ile karıştığında ise kanserojen etkisi gösterir ve büyük bir tehlike arz eder. Bu yüzden uzmanlar saçlar için Sülfatsız tuzsuz paraben içermeyen şampuan önermektedir.

PH 55 şampuan ne demek?​

PH 55 şampuan ne demek?
Saç derisinin PH dengesi 5.5. Saçı temizlemek için kullanılan şampuanların PH derecesi cilde ne kadar yakın olursa saçtaki kiri o kadar iyi arındırabilir. Sabunun PH derecesi 9-10 civarında ve saça zararlıdır. Bir ürünün PH derecesi yükselirse ciltte kalıntı bırakma ve cildi kurutup tahriş etme özelliği de artmaktadır.

Tuzsuz şampuan hangileri?​

Tuzsuz şampuan hangileri?
EN İYİ 10 TUZSUZ ŞAMPUAN MARKASI 2021 | TAVSİYE VE YORUMLAR
- Kuaf Tuzsuz Şampuan.
- Kerastase Discipline Bain Fluidealiste.
- 3. DP Tuzsuz Şampuan Çam Terebentin.
- Ostwint Keratin Şampuan.
- 5. Fitness Professional Tuzsuz Keratin Şampuan.
- Bio Keratin Gold Bio Tuzsuz Şampuan.
- 7. Mojito Tuzsuz Şampuan.
- 8. Redist Tuzsuz Şampuan.

Tuzsuz şampuan nelerdir?​

Tuzsuz şampuan, tuz ve sülfat içermeyen şampuanlara denir. Son zamanlarda organik saç bakım ürünlerine artan talep ile birlikte tuzsuz şampuanlar da plana çıktı. Tuzsuz şampuanın saçları daha iyi nemlendirdiği ve saç derisine bakım yaptığı söyleniyor.

Şampuanın pH değeri kaç olmalı?​

Şampuanın pH değeri kaç olmalı?
3) Aldığını şampuanın pH derecesine dikkat etmelisin. Şampuanınızın pH derecesi 5.5 den daha düşük olmamalı. 4) İçerisinde paraben gibi kimyasal maddeler bulunan şampuanlardan uzak durmalısınız. Bu ürünler şampuanın pH değerini bozar saç ve saç derisinin zarar görmesine neden olur.

Saçın pH değeri kaç olmalı?​

Saçın pH değeri kaç olmalı?
Normal, sağlıklı bir saçın 4.5 ilâ 5.5 arasında bir pH değeri vardır, bu yüzden asidik olarak değerlendirilir. Bu durumdaki saç artı yüklü (+) ve sıkı bir kütikül yapısına sahip olacaktır. Dış kütikül tabakası, kapalı ve düzdür.
 
Tuzsuz ve sülfatsız şampuanlar, genellikle karıştırılan ancak farklı özelliklere sahip olan ürünlerdir. Sülfatlar, temizlik maddeleri olarak kullanılan ve köpürtücü etkiye sahip kimyasal maddelerdir. Sodyum Lauryl Sülfat gibi sülfatlar, bazı insanlarda hassasiyete veya saç derisi problemlerine yol açabilecek agresif temizlik maddeleridir. Bu nedenle dermatologlar ve saç uzmanları, sülfatsız şampuanları tercih etmeyi önerirler.

Öte yandan tuzsuz şampuanlar, içerdikleri tuzun saçın kurumasına ve kırılmasına neden olabileceği endişesiyle formüle edilen ürünlerdir. Tuz bazı şampuanlarda kullanılır ve saçı sertleştirebilir, renkli saçlarda da solma riski taşır. Bu nedenle tuzsuz şampuanlar saçın nem dengesini korurken, saç renginin de daha uzun süre canlı kalmasına yardımcı olabilir.

PH 5.5 ise saç derisinin doğal PH seviyesidir. Saç bakımı için kullanılan şampuanların PH seviyesinin cilde uygun olması, saç derisini tahriş etmeden temizlemesine ve saçın sağlıklı kalmasına yardımcı olur. Özellikle sabunun yüksek PH seviyesi saça zarar verebilirken, saç için uygun PH seviyesine sahip şampuanlar tercih edilmelidir.

Ürün seçiminde PH derecesine dikkat etmek önemlidir. Saçın ise doğal olarak 4.5 ila 5.5 arasında bir PH değerine sahip olması, sağlıklı ve güçlü saçların korunmasını sağlar. Saç bakımı yaparken uygun ürünleri tercih etmek ve saçın doğal PH dengesini korumak saç sağlığı için önemlidir.
 
Geri
Üst