- Katılım
- 17 Ocak 2024
- Mesajlar
- 265.241
- Çözümler
- 4
- Tepkime puanı
- 1
- Puan
- 38
- Konu Yazar
- #1
Tuzsuz Antep fıstığı nasıl tuzlanır?
Örneğin: 750 gram oranındaki fıstık için yarım su bardağı su, 6 tatlı kaşığı tuz ve 2 tatlı kaşığı un ile aromatik bir sos hazırlayabilmeniz mümkün. Tuz eridikten sonra tüm sosu fıstıklarla harmanlayabilirsiniz.Antep fıstığı içi nasıl saklanır?
Taze Antep Fıstıklarının güneşte kurutulması esastır. Kuruyan Antep Fıstığı yaklaşık olarak bir yıl kuru yerde muhafaza edilmesi şartıyla bekletilebilir. Kısacası Antep fıstığı saklarken hava koşullarına dikkat edilmesi gerekir. 0 ile 10 derece arasında olan bir yerde Antep fıstıkları güvenle saklanabilir.Fıstık nasıl tuzlanır?
Hepimizin severek yediği bu fıstık türünün aslında soframıza gelme macerası çok basittir. Toplanan fıstıkların bir kısmı işlenmek üzere ayrılır. Tuz, su, un ve limon tuzundan oluşan karışım ile özel kazanlarda 145 derecede kavrulur. Bu kısa ve kolay işlemin ardından tuzlu fıstığımız hazırdır.
Antep fıstığı yetiştiriciliği nasıl yapılır?
Antep fıstık ağacı sıcağı seven bir bitki olup hem Akdeniz hem de çöl ikliminde yetiştirilebilir. Yaz sıcaklığının 35 – 40 derece aralığında olduğu bölgelerde yüksek verim elde etmek mümkündür. Son derece dayanıklı bir ağaç olan Antep fıstık ağacı, ilkbahar ve kış donlarından fazla etkilenmez.
Antep Fıstık ezmesi nasıl muhafaza edilir?
Fıstık Ezmesi (İşlenmemiş Markalar): Buzdolabında Haftalarca oda sıcaklığında bekletilen yağlar acıyıp bozulacağından bunları saklamanın en iyi yolu buzdolabına koymaktır. Yumuşatmak için kullanmadan 30-60 dakika önce buzdolabından çıkarmanız yeterlidir.Çiğ fıstık tuzlu nasıl kavrulur?
Çiğ Yer Fıstığı Nasıl Kavrulur? Tarifi Nasıl Yapılır?- Fıstık tepsiye alınır. Üzerine sprey veya elimizle az su serpiştirilir.
- Üzerine tuz ilave edilerek alt üst harmanlanır.
- Orta ateşte yanan sobanın fırınına koyulur ara ara çevrilir ve alt üst yapılır.
- İyice kızaran fıstıklar çıkarılır ve soğumaya bırakılır.