SoruCevap
Yeni Üye
- Katılım
- 17 Ocak 2024
- Mesajlar
- 350.999
- Çözümler
- 1
- Tepkime puanı
- 17
- Puan
- 308
- Yaş
- 36
Tuzlu Nefis Kurabiyeler Tanımı İçin Materyaller
Yarım paket teremyağ (125 gr)
1 çay bardağı sıvı yağ
1 yumurta sarısı üzeri için
2 yemek kaşığı elma sirkesi
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı mahlep
2 yemek kaşığı pudra şeker
1 tatlı kaşığı çörek otu
Aldığı kadar un
Tuzlu Nefis Kurabiyeler Tanımı Yapılışı
Öncelikle sıvı gereçleri bir hoş karıştırıp, sonra katıları da ek edip çok sert olmayan bir hamur elde edin.
Sonra da dilediğiniz üzere şekillendirin.
Yumurta sarısı susam ne isterseniz o halde süsleyin. Ben farklı olarak bir tek kandil simidini yumurta akı ve susama bulayıp yaptım.
180 derecede yaklaşık 20 dakikada falan pişti. Fırında fazla kalmasın çabucak altı yanmaya başlıyor. Deneyenlere afiyet olsun.
Yarım paket teremyağ (125 gr)
1 çay bardağı sıvı yağ
1 yumurta sarısı üzeri için
2 yemek kaşığı elma sirkesi
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı mahlep
2 yemek kaşığı pudra şeker
1 tatlı kaşığı çörek otu
Aldığı kadar un
Tuzlu Nefis Kurabiyeler Tanımı Yapılışı
Öncelikle sıvı gereçleri bir hoş karıştırıp, sonra katıları da ek edip çok sert olmayan bir hamur elde edin.
Sonra da dilediğiniz üzere şekillendirin.
Yumurta sarısı susam ne isterseniz o halde süsleyin. Ben farklı olarak bir tek kandil simidini yumurta akı ve susama bulayıp yaptım.
180 derecede yaklaşık 20 dakikada falan pişti. Fırında fazla kalmasın çabucak altı yanmaya başlıyor. Deneyenlere afiyet olsun.