Tuzlu Kurabiye Tanımı İçin Gereçler
3 yemek kaşığı tereyağ
1 çay bardağı sıvı yağ
1 adet yumurta beyazı (Sarısı üzerine)
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı çörek otu (Hamurun içine )
1 yemek kaşığı sirke
1 yemek kaşığı pudra şekeri
1 paket kabartma tozu
1 tatlı kaşığı mahlep
2, 5-3 su bardağı un ( denetimli olarak koyun)
Tuzlu Kurabiye Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
Materyalleri yoğurma kabına alıyoruz karıştırıyoruz.Yumuşak bir hamur elde ediyoruz.
Merdane yardımıyla açıyoruz, kurabiye aparatı ya da çay bardağı ile bastırıp biçim veriyoruz,.
Tepsiye yerleştiriyoruz.
Üzerine yumurta sarısı sürüyoruz.
Çörek otu ve susamla süsleyip 170 derece fırında kızarana kadar pişiyoruz, afiyet olsun hepimize.
Tuzlu Kurabiye Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
3 yemek kaşığı tereyağ
1 çay bardağı sıvı yağ
1 adet yumurta beyazı (Sarısı üzerine)
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı çörek otu (Hamurun içine )
1 yemek kaşığı sirke
1 yemek kaşığı pudra şekeri
1 paket kabartma tozu
1 tatlı kaşığı mahlep
2, 5-3 su bardağı un ( denetimli olarak koyun)
Tuzlu Kurabiye Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
Materyalleri yoğurma kabına alıyoruz karıştırıyoruz.Yumuşak bir hamur elde ediyoruz.
Merdane yardımıyla açıyoruz, kurabiye aparatı ya da çay bardağı ile bastırıp biçim veriyoruz,.
Tepsiye yerleştiriyoruz.
Üzerine yumurta sarısı sürüyoruz.
Çörek otu ve susamla süsleyip 170 derece fırında kızarana kadar pişiyoruz, afiyet olsun hepimize.
Tuzlu Kurabiye Tanımı Fotoğraflı Yapılışı