Tuzlu Kurabiye Tanımı İçin Malzemeler
2 adet yumurta
150 gram tereyağı
1 çay bardağı sıvı yağ
1 yemek kaşığı sirke
1 paket kabartma tozu
1,5 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı toz şeker
5 su bardağı un
Tuzlu Kurabiye Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Öncelikle 150 gram oda ısısında tereyağımızı bir kaba koyuyoruz sonrasında bir çay bardağı sıvı yağ, 2 yumurta bir adedinin sarısını üzeri için ayırıyoruz 1 yemek kaşığı dolusu sirke, 1 tatlı kaşığı tuz, 1 tatlı kaşığı toz şeker ekleyip, karıştırıyoruz.
Daha sonra bir paket kabartma tozu 5 su bardağı unumuzu ekliyoruz kıvamını aldıktan sonra kare form veriyoruz.
Üzerine yumurta sarısı sürüp, üzerine biraz çörek otu ve susam ekliyoruz.
200 derecede ısıtılmış fırına atıyoruz.
Not: Ben susam ve çörekotu sevmediğim için üzerine dökmedim siz dökebilirsiniz.
Tuzlu Kurabiye Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
2 adet yumurta
150 gram tereyağı
1 çay bardağı sıvı yağ
1 yemek kaşığı sirke
1 paket kabartma tozu
1,5 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı toz şeker
5 su bardağı un
Tuzlu Kurabiye Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Öncelikle 150 gram oda ısısında tereyağımızı bir kaba koyuyoruz sonrasında bir çay bardağı sıvı yağ, 2 yumurta bir adedinin sarısını üzeri için ayırıyoruz 1 yemek kaşığı dolusu sirke, 1 tatlı kaşığı tuz, 1 tatlı kaşığı toz şeker ekleyip, karıştırıyoruz.
Daha sonra bir paket kabartma tozu 5 su bardağı unumuzu ekliyoruz kıvamını aldıktan sonra kare form veriyoruz.
Üzerine yumurta sarısı sürüp, üzerine biraz çörek otu ve susam ekliyoruz.
200 derecede ısıtılmış fırına atıyoruz.
Not: Ben susam ve çörekotu sevmediğim için üzerine dökmedim siz dökebilirsiniz.
Tuzlu Kurabiye Tanımı Fotoğraflı Yapılışı