Tuzlu Kurabiye Tanımı İçin Malzemeler
125 gram tereyağı yahut margarin (oda sıcaklığında)
Yarım su bardağı sıvı yağ
1 yumurta ( sarı üzerine, beyaz içine )
2 yemek kaşığı yoğurt
1 yemek kaşığı sirke
1 yemek kaşığı toz şeker
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı mahlep
1 paket kabartma tozu
3 su bardağı kadar un ( birinci evvel 2 su bardağı ile başlayın ele yapışmayan hamur olana kadar yavaş yavaş un ek edin)
️Üzeri için ;
Yumurta sarısı, çörekotu, susam
Tuzlu Kurabiye Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Hamur için gerekli tüm gereçler yoğurulur.
Arzu edilen biçimde şekillendirilir.
Üzerlerine yumurta sarısı sürülür çörekotu atılır.
175 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirilir. (30-35 dk kadar fırına nazaran değişiklik gösterebilir).
Afiyet olsun
Tuzlu Kurabiye Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
125 gram tereyağı yahut margarin (oda sıcaklığında)
Yarım su bardağı sıvı yağ
1 yumurta ( sarı üzerine, beyaz içine )
2 yemek kaşığı yoğurt
1 yemek kaşığı sirke
1 yemek kaşığı toz şeker
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı mahlep
1 paket kabartma tozu
3 su bardağı kadar un ( birinci evvel 2 su bardağı ile başlayın ele yapışmayan hamur olana kadar yavaş yavaş un ek edin)
️Üzeri için ;
Yumurta sarısı, çörekotu, susam
Tuzlu Kurabiye Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Hamur için gerekli tüm gereçler yoğurulur.
Arzu edilen biçimde şekillendirilir.
Üzerlerine yumurta sarısı sürülür çörekotu atılır.
175 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirilir. (30-35 dk kadar fırına nazaran değişiklik gösterebilir).
Afiyet olsun
Tuzlu Kurabiye Tanımı Fotoğraflı Yapılışı