- Konu Yazar
- #1
Tuzlu Kurabiye Tanımı İçin Materyaller
1 paket margarin
1 çay bardağı sıvı yağ
2 adet yumurta (Sarısı üzeri için)
Yarım çay bardağı su
4 yemek kaşığı nişasta
2 yemek kaşığı sirke
2 tatlı kaşığı şeker
1.5 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı mahlep
1 paket kabartma tozu
Aldığı kadar un
Tuzlu Kurabiye Tanımı Yapılışı
Kabartma tozu, un ve nişasta hariç tüm gereçler güzelce harman edilir ve yoğurulur.
Sonra kuru gereçler ek edilir. Kulak göğsü kıvamına gelene kadar un ek edilir.
Hamurdan kesim alınır ve yuvarlanır ve kıvrılır.
Daha sonra yumurta sarisi her yerine eşit gelecek formda sürülür.
Üzerine çörek otu susam serpilir.
Form verilir ve fırına atılır.
180 derece fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirilir. Afiyet olsun.
1 paket margarin
1 çay bardağı sıvı yağ
2 adet yumurta (Sarısı üzeri için)
Yarım çay bardağı su
4 yemek kaşığı nişasta
2 yemek kaşığı sirke
2 tatlı kaşığı şeker
1.5 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı mahlep
1 paket kabartma tozu
Aldığı kadar un
Tuzlu Kurabiye Tanımı Yapılışı
Kabartma tozu, un ve nişasta hariç tüm gereçler güzelce harman edilir ve yoğurulur.
Sonra kuru gereçler ek edilir. Kulak göğsü kıvamına gelene kadar un ek edilir.
Hamurdan kesim alınır ve yuvarlanır ve kıvrılır.
Daha sonra yumurta sarisi her yerine eşit gelecek formda sürülür.
Üzerine çörek otu susam serpilir.
Form verilir ve fırına atılır.
180 derece fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirilir. Afiyet olsun.