AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Tuzlu Kurabiye Tarifi

SoruCevap

Yeni Üye
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
350.999
Çözümler
1
Tepkime puanı
17
Puan
308
Yaş
36
Tuzlu Kurabiye Tanımı İçin Gereçler
250 gram margarin yahut tereyağı
2 yemek kaşığı sıvı yağ
2 yemek kaşığı toz şeker
2 yemek kaşığı sirke
1 paket kabartma tozu
1 tatlı kaşığı tuz
1 yumurta sarısı üstüne
Aldığı kadar un (Yaklaşık 3 su bardağı )

Tuzlu Kurabiye Tanımı Yapılışı

Birinci olarak sıvı yağ ve tereyağ karıştırılır.
Sonrasında başka gereçler eklenip karıştırılır.
En son un tercihe bağlı elenip kulak göğsü kıvamında hamur elde ediyoruz, hamuru fazla yumuşak yapmayalım kurabiyelerimiz dağılabilir.
İstediğiniz üzere hal verip üstüne yumurta sarısı sürüp susam, çörek otu serpin.
190 derecede pişiriniz. Afiyet olsun.
 
Geri
Üst