Tuzlu Kıyır Kurabiye Tanımı İçin Materyaller
1 yumurta
125 gram margarin
Yarım çay bardağı sıvı yağ
3 yemek kaşığı su
2 yemek kaşığı sirke
1 tatlı kaşığı tuz
1 küp şeker
1 tatlı kaşığı kabartma tozu
2 su bardağı un
Susam
Tuzlu Kıyır Kurabiye Tanımı Yapılışı
Oda sıcaklığındaki 125 gram margarini bir kaba koyuyoruz.
Üzerine yarım çay bardağı sıvı yağ ,3 yemek kaşığı su, 2 yemek kaşığı sirke ,1 yumurtanın akını, tuz şeker ,kabartma tozunu ekleyip karıştıralım.
2 su bardağı unu yavaş yavaş ekliyoruz yumuşak bir hamur elde edin.
İki yağlı kağıdın ortasına hamuru koyup merdane ile inceltiyoruz.
Form verip tepsiye diziyoruz, üzerine ayırdığımız yumurta sarısını sürüp susam atıyoruz.
170 derece fanlı fırında 15 dakika pişiriyoruz.
Afiyet olsunn
1 yumurta
125 gram margarin
Yarım çay bardağı sıvı yağ
3 yemek kaşığı su
2 yemek kaşığı sirke
1 tatlı kaşığı tuz
1 küp şeker
1 tatlı kaşığı kabartma tozu
2 su bardağı un
Susam
Tuzlu Kıyır Kurabiye Tanımı Yapılışı
Oda sıcaklığındaki 125 gram margarini bir kaba koyuyoruz.
Üzerine yarım çay bardağı sıvı yağ ,3 yemek kaşığı su, 2 yemek kaşığı sirke ,1 yumurtanın akını, tuz şeker ,kabartma tozunu ekleyip karıştıralım.
2 su bardağı unu yavaş yavaş ekliyoruz yumuşak bir hamur elde edin.
İki yağlı kağıdın ortasına hamuru koyup merdane ile inceltiyoruz.
Form verip tepsiye diziyoruz, üzerine ayırdığımız yumurta sarısını sürüp susam atıyoruz.
170 derece fanlı fırında 15 dakika pişiriyoruz.
Afiyet olsunn