SoruCevap
Yeni Üye
- Katılım
- 17 Ocak 2024
- Mesajlar
- 350.999
- Çözümler
- 1
- Tepkime puanı
- 17
- Puan
- 308
- Yaş
- 36
- Konu Yazar
- #1
Tuzlu Kelebek Kurabiye Tanımı İçin Malzemeler
125 gram margarin yahut tereyağı
1 yemek kaşığı sıvı yağ
1 yemek kaşığı toz şeker
2 yemek kaşığı sirke
1 paket kabartma tozu
1 tatlı kaşığı tuz
1 adet yumurta (sarısı üzerine)
Aldığı kadar un (yaklaşık 3 su bardağı)
Tuzlu Kelebek Kurabiye Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Tereyağı ve sıvı yağı karıştıralım.
Diğer gereçleri de ekleyip en son unu denetimli halde ekleyelim.
Kulak göğsü kıvamında hamur elde edelim. Çok yumuşak olmasın.
İstediğiniz biçimi verebilirsiniz ben kelebek formunu verdim yan tarafa kaydırarak bakabilirsiniz.
Üzerine sarısını sürüp çörek otu yahut susam ekleyebilirsiniz.
180 derecede 15-20 dakika denetimli bir formda pişirelim. Afiyet olsun .
Tuzlu Kelebek Kurabiye Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
125 gram margarin yahut tereyağı
1 yemek kaşığı sıvı yağ
1 yemek kaşığı toz şeker
2 yemek kaşığı sirke
1 paket kabartma tozu
1 tatlı kaşığı tuz
1 adet yumurta (sarısı üzerine)
Aldığı kadar un (yaklaşık 3 su bardağı)
Tuzlu Kelebek Kurabiye Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Tereyağı ve sıvı yağı karıştıralım.
Diğer gereçleri de ekleyip en son unu denetimli halde ekleyelim.
Kulak göğsü kıvamında hamur elde edelim. Çok yumuşak olmasın.
İstediğiniz biçimi verebilirsiniz ben kelebek formunu verdim yan tarafa kaydırarak bakabilirsiniz.
Üzerine sarısını sürüp çörek otu yahut susam ekleyebilirsiniz.
180 derecede 15-20 dakika denetimli bir formda pişirelim. Afiyet olsun .
Tuzlu Kelebek Kurabiye Tanımı Fotoğraflı Yapılışı