AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Tuzlu Bayatlamayan Kurabişler

theking

Yeni Üye
Katılım
2 Şubat 2024
Mesajlar
231.543
Tepkime puanı
2
Puan
38
Yaş
36
Tuzlu Bayatlamayan Kurabişler Tarifi İçin Malzemeler
1 paket 250 gram yumuşamış margarin
1 çay bardağı sıvı yağ
1.5 yemek kaşığı sirke elma ya da üzüm
1 tatlı kaşığı toz şeker
1 tatlı kaşığı tuz
2 adet yumurta
1 paket kabartma tozu
4.5 su bardağı un
Susam
Çörek otu

Tuzlu Bayatlamayan Kurabişler Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Derin bir kabımızın içerisine 1 yumurtanın hepsini diğerinin de sadece beyazını koyalım.
Kalan sarıyı üzerine sürmek için ayıralım.
Daha sonra margarini, sıvı yağı, sirkeyi, toz şekeri, tuzu, kabartma tozunu ekleyip yoğurmaya başlayalım. İyice karışınca içerisine undan azar azar ilave edip yoğurmaya devam edelim.
Yumuşak ele yapışmayan bir kıvama gelmeli.
Tepsimize yağlı kağıt serip minik toplar halinde şekil verelim.
Üzerlerine ayırdığımız yumurta sarısından sürelim.
Susam ve çörek otu serpelim. 200 ° fırınımızı ısıtıp fırına verelim.
Üzerleri kızarınca fırından çıkarıp soğumaya bırakalım. Bu tariften benim 108 adet çıktı daha minik yaparak sayı artabilir. Ağızda dağılan nefis tuzlu bi kurabiye oluyor ve bayatlamıyor. Afiyet olsun. ❤.
Tuzlu Bayatlamayan Kurabişler Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
 
Geri
Üst